Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun siyasi tarih konusunda bilgisi pek yok

-

CHP GEnEl BAşkAnı KEmAl KılıçDAroğ­lu’nun AnkArA’DA GAzEtECIlE­rE yAptığı AçıklAmAlA­r, sADECE AFrIn OpErAsyonu’nun AnA muHAlEFEtI ürküttüğün­ü AçığA çıkArmAklA kAlmADı. KılıçDAroğ­lu’nun sIyAsI tArIHE IlIşkIn BIlGIsInIn çok zAyıF olDuğu DA AnlAşılDı. Bu AçıklAmAlA­rınDA KılıçDAroğ­lu şöylE DEmIş:

“- Başarı iktidarın değil ordunun başarısıdı­r. Ordu bir siyasi partinin değil, Türk milletinin ordusudur. Bunu sadece AK Parti’nin başarısı gibi aktarmak doğru değildir. Hiçbir BAŞYAZI ülke sınırında terör konuşlanma­sını istemez. Afrin Harekâtı’nın erken seçim kozu olarak kullanılma­sı da doğru değildir.”

Zayıf tarih bilgisi

CHP GEnEl BAşkAnı’nın Bu sözlErInDE­n onun sIyAsEt tArIHI üzErInDE pEk FAzlA BIr çAlışmA yApmADığın­ı GöstErIyor. EğEr Bu konuDA BIrAz çABA HArCAsAyDı, AskErI opErAsyonl­Arın vE HAttA AskErI zAFErlErIn, BunlArı yönEtEn IktIDArlAr­A sEçIm zAFErlErI GEtIrmEDIğ­InI BIlIrDI.

Miğferli Ecevit posterleri

MEsElA KılıçDAroğ­lu uzAğA GItmEyIp kEnDI pArtIsI CHP’nIn, 1974’tEkI KıBrıs OpErAsyonu vE zAFErI sonrAsınDA nElEr yAşADığını HAtırlAsAy­Dı... BIrAz vAkIt Ayırıp KıBrıs zAFErI sonrAsınDA nElEr yAşAnDığın­ı öğrEnIrDI. MIğFErlI ECEvIt postErlErI­nIn HâkIm olDuğu BIr ortAmDA CHP’nIn AskErI zAFErI sEçIm zAFErInE DönüştürmE­yE çAlışırkEn, IktIDArı MIllIyEtçI CEpHE HükümEtlEr­InE tEslIm EttIğInI GörürDü...

CHP 1950’de yenilmedi mi?

DAHA ötEsI vAr mı ACABA? TürkIyE CumHurIyEt­I’nIn kurulmAsın­ı mümkün kılAn Kurtuluş SAvAşı’nın muzAFFEr komutAnı CHP’nIn “Ebedi Şef”I AtAtürk vE 2’nCI ADAm DA İsmEt İnönü DEğIl mIyDI? YA sonrA nE olDu. İlk GErçEk sErBEst sEçImDE “Milli Şef” İsmEt İnönü’nün CHP’sI DEmokrAt PArtI kArşısınDA yErlE BIr olmADı mı?

Churchill yenilmedi mi?

SIyAsI tArIHE pEk FAzlA IlGI DuymADığın­ı AFrIn opErAsyonu­nDAn ürkmEsI IlE AnlADığımı­z KılıçDAroğ­lu, BIrAz DAHA çABA GöstErsEyD­I... 20’nCI yüzyılın En Büyük AskErI zAFErInIn AltınDA ImzAsı BulunAn MuHAFAzAkâ­r PArtI lIDErI İnGIlIz BAşBAkAnı WInston CHurCHIll’In, 2’nCI DünyA SAvAşı’nın BItImInDE sEçImDE yEnIlErEk IktIDArı İşçI PArtIsI’nE vE ClEmEnt AtlEE’yE tEslIm EttIğInI DE öğrEnIrDI.

EğEr IktIDArlAr HAlkı mutlu EtmEzlErsE, HIçBIr AskErI zAFEr onlArA sEçIm zAFErI GEtIrmEz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye