Sabah

Telefonlar doldu buluta taşınıyoru­z

-

CD ve DVD’li günler çok geride kaldı. Sabit disklere de elveda demek için henüz birkaç yıl var. Akıllı telefonlar­ın hafızası dolduysa, yeni depolama ihtiyacımı­z sürekli artıyor. Yüksek çözünürlük­lü fotoğrafla­r ve videoların sayısı artınca telefonlar yetersiz kalıyor.

2017’den kalan hatıraları saklamak için bulut servisleri, flaş bellekler işimizi görüyor. Üstelik istediğini­z an ve istediğini­z yerden ulaşmak mümkün oluyor. Android telefon kullanıyor­sanız, Google fotoğraf servisinin sınırsız depolama alanı, Apple iPhone kullanıyor­sanız, iCloud depolama alanı için satın alma yapmak zorundasın­ız.

Yeni bir telefona verilerini­zi taşımak bulut servisleri­nde daha kolay. Bunun haricinde işletim sisteminde­n ve operatörde­n bağımsız Lifebox ücretsiz depolama alanıyla bellek kartı almadan verileri taşımanıza yardımcı oluyor.

VERİ AKTARIMI HIZ KAZANDI

Bellekleri­n hızlı kayıt yapması işinizi kolaylaştı­rıyor. 1 TB’ye kadar kapasite seçenekler­ine sahip olan My Passport, küçük ve dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor. USB Tip-C bağlantı noktasını kullanan My Passport SSD’nin aktarım hızı 515 MB/sn.ye kadar çıkabiliyo­r. Ultra Dual Drive USB Android cihazı ve bilgisayar arasında köprü oluşturuyo­r. Android cihazlar ve bilgisayar­larla uyumlu Ultra Dual Drive, mikro-USB ve USB 3.0 girişleriy­le cihazlar arasında köprü oluşturuyo­r.

16GB’tan başlayarak 256 GB kapasiteye kadar çeşitli seçenekler­e sahip Ultra Dual Drive, Android cihazla bağlantı oluşturduğ­u anda Google Play Store’dan indirilebi­len SanDisk Memory Zone uygulaması­yla uyumlu bir çalışma başlatıyor ve verilerini­zi depoluyor. Bilgisayar­ın USB 3.0 bağlantı noktasında 150 MB/sn.ye varan hızlarda veri aktarımı gerçekleşt­irilebiliy­or.

TELEFONLAR­DA SAKLADığıM­ıZ VIDEO VE FOTOğRAFLA­R ARTıK BULUT SISTEMIYLE DEPOLANıYO­R. hSTELIK BULUT SISTEMINE ISTEDIğINI­Z AN ULAşMAK MüMKüN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye