Sabah

PREMATüRE BEBEKLERIN %E5E $%L$6,

Yeni doğan yoğun bakım servisinde 8 yıldır hemşire olarak çalışan Hacer Zengin, prematüre bebeklere mor bere örüyor, taburcu olurken ailelerine hediye ediyor

- ) o t o ğ r af la r: S f Didem SEYMEN BALCI

4 yıl önce “Dünya Prematüre Günü”nde bir etkinlik için prematüre bebeklere bere ve patik örmeye başlayan 30 yaşındaki hemşire Hacer Zengin, bu işi artık hobiye dönüştürdü. O günden bu yana boş vakitlerin­de gözlerini dünyaya erken açan bebeklere bere ve patik örüyor, aileler ise o minnacık bereleri ömür boyu saklamak üzere hatıra olsun diye eve götürüyor. Bir bereyi bir saatte ördüğünü söyleyen Hacer Zengin, “Eğer vaktim olursa bir gecede 3-4 tane bere örebiliyor­um” diyor.

8 yıldır Bahçelievl­er Medical Park Hastanesi Pediatrik Yoğun Bakım Servisi’nde çalışan genç hemşire, duyguların­ı şu sözlerle dile getirdi:

‘HATIRA OLARAK ALIYORLAR’

“Prematüre bebekler normal bebeklere göre daha çok üşüyor. Özellikle de kafalarınd­an ısı kaybediyor­lar. Evli değilim, henüz anne de değilim ama bebeklerin hepsini kendi bebeğimmiş gibi çok seviyorum. Buradan sağlıkla taburcu olabilmele­ri için elimizden geleni yaparken bir etkinlikte aklıma geldi bere örmek. O gün bugündür boş vakitlerim­i prematüre bebeklerim­ize mor bereler örerek geçiriyoru­m. Mor rengi seçmemin nedeni de, mor; prematürel­eri temsil ediyor. Bebeklerin kafasında mor bereleri gördüğüm, kafalarını­n ısındığını hissettiği­m zaman çok mutlu oluyorum. Anneler saklamak istedikler­ini söyleyip aldıkların­da daha da mutlu oluyorum. ‘Ömür boyu saklayacağ­ız, büyüyünce ziyaretini­ze getireceği­z’ diyorlar. Bunları duyunca tüm yorgunluğu­m bir anda gidiyor.”

SAĞLIK SERVİSİ FRANSA’DA üretilen ve içerisinde salmonella bakterisi bulunduğu için toplatılma kararı verilen 12 milyondan fazla kutu bebek mamasının 83 ülkeye satıldığı ortaya çıktı. Süt ürünleri, süt tozu ve bebek maması üreticisi Fransız Lactalis firmasının İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, içerisinde salmonella bakterisi bulunduğu için toplatılma kararı verilen 12 milyondan fazla kutu bebek mamasının 83 ülkeye satıldığın­ı kaydetti. Lactalis firması daha önce sadece 15 Şubat 2017’den sonra üretilen bebek maması ve kahvaltılı­k gevrekleri geri çağırmıştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Ekrem Görkem Karakan
Ekrem Görkem Karakan
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye