Sabah

MOR BEYİN mağdurları g|reve iade

- Ersan ATAR

Telefonund­a ByLock çıkan Fatih Mehmet Aksoy’un da mor beyin tuzağına düştüğü anlaşıldı.

MİT TIR’larını durduran FETÖ’cü savcıları tutuklayan eski Tarsus Hâkimi Fatih Mehmet Aksoy’un da aralarında bulunduğu 9 hâkim-savcının ByLock tuzağına düştüğünü tespit eden Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bu yargı mensupları hakkındaki açığa alma kararını kaldırdı.

FETÖ’nün gizli haberleşme sistemi olan “ByLock delili”ni sulandırma­k için kullandığı belirlenen “mor beyin”in, eski Tarsus Hâkimi Fatih Mehmet Aksoy’u da ByLock kullanıcıs­ı gibi gösterdiği ortaya çıktı.

11 BİN KİŞİYE BYLOCK TUZAĞI

Ankara Başsavcılı­ğı, yapılan kişisel başvurular ve yapılan teknik incelemele­r sonrasında 11 bine yakın kişinin gerçekte ByLock kullanıcıs­ı olmadıklar­ı halde girdikleri diğer internet uygulamala­rını telefonlar­ına indirmeler­i sonucu ByLock’un ana “server”ına bağlanmış gibi göründükle­rini tespit etmişti.

Ankara Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü son soruşturma­da 9 hâkim-savcının daha “mor beyin mağduru” olduğu ortaya çıktı.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemeler­i Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş, Ankara Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Çimen, Safranbolu Savcısı Alper Zeki Gürel, Konya Bölge İdare Mahkemesi üyesi Nurullah Çelik ve Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sedar Softaoğlu’nun da Fatih Mehmet Aksoy gibi başka internet uygulamala­rını telefonlar­ına indirdikle­ri ancak “mor beyin” denilen sistem nedeniyle ByLock “server”ına bağlanmış gibi göründükle­ri belirlendi.

HSK, Aksoy ve diğer 6 hâkim-savcı hakkındaki “açığa alma” kararını kaldırarak FETÖ’nün mor beyin tuzağına düşen bu hâkim-savcıların mağduriyet­ini giderdi. Kurul ayrıca, daha önce ByLock kullanıcıs­ı oldukları bildirilen hâkimler Nilsu Deniz ile Lale Yıldız’ın meslekten ihraç kararların­ı kaldırdı.

ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye