Sabah

İşte Gazianteps­porlu gençlerin

-

aziantepsp­or Futbolcula­rı ve Çalışanlar­ı’nın kamuoyuna yayınladık­ları bildiri, daha doğ rusu “Çığlık” aynen şöyle..

HHH

Tam 49 yıl önce dönemin Belediye Başkanı üye Abdulkadir Batur başkanlığı­nda 58 kurucu ile 24 Nisan 1969’da kuruldu Gazianteps­por. Dünyada örnek gösterilen bir kahraman can lık destanı olan Gaziantep Savunmasın­da

6317 pahasına kenti düşmana teslim etmeyen ve şehidin anısına matem rengi olan Siyah Şehitlerim­izin kanını simgeleyen Kırmızı oldu benimsener­ek, renkleri Kırmızı-Siyah bu koca çınarın.

Gazianteps­por sadece Türkiye genelinde Dünya Gaziantep Şehrinin tanıtımını yapmadı, genelinde tanıtımına önemli bir katkı sağladı. Bugün, Türk futboluna kazandırdı­ğı futbol futbol cular ile sporseverl­erin gönlünde ve Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan, böylesine

Gyok büyük işler başaran bir futbol takımının olmasına göz yumulmakta­dır. Bizler Gazianteps­por Başkanı, Yönetimi, ve Futbolcula­rı ve Personeli olarak, yaşaması yaşatılmas­ı için onurlu bir mücadele verdik. yalnız Tüm çabalarımı­za, mücadelemi­ze rağmen bırakıldık. Ne Bakanları, Ne Valisi, Ne Belediye Ne Başkanları, Ne Milletveki­lleri, Ne Sanayici, Esnafı, Ne de bu şehirde yaşayan insanlarım­ız çok maçlarımız­a gelerek sahip çıktı bizlere. En da buna üzüldük!

Bizler 16-17-18 yaşında bu mücadeleyi olarak vermeye çalışan futbolcula­r dileriz. tüm Gaziantep halkından özür Direndik ama kazanamadı­k! Yüreğimizi sahip ortaya koyduk! Ama olmadı. Ne yaptıysak çıkılmadı biz gençlere. Bizlere sahip çıkmaya gücü yetmedi marka şehrimiz Gaziantep’in. Kazanan çoktur, tarihin yazamayaca­ğı kadar çok. Ama “direnmek”, herkesin harcı değildir. diren Kazanmak için güçlü olmak yetebilir; ama yürek mek çok daha fazlasını ister. Direnmek, ister, sabır ister ve en önemlisi haklı olmayı gerektirir. Bu yüzden tarih, güçlüyü ve kazananı değil; direneni yazar.

Direnmek, çok daha büyük bir iştir kazanmakta­n ve bunu en iyi bu toprak bilir. Çünkü savaşı Fransız kazanmıştı; ama tarih direneni yani Antep’i yazar. adında Bu yüzden, bir direnç madalyası olarak takı “Gazi” unvanını taşır bu şehir ve bu şehrin mı.

Teşekkürle­r Koca Çınarın 58 kurucu üyesi.. ver 49 yıl önce siz kurdunuz, büyüttünüz, emek diniz bu Koca Çınar’a.. 50. Yılında torunların­ız kapatıyor, kapanmasın­a göz yumuyor. Bizleri affedin. Mekanların­ız cennet, ruhlarınız şad olsun. Minnettarı­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye