Sabah

Girişimciy­e iki koldan DESTEK Akbank 'irekt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, 2016 sonunda kurdukları inovasyon merkezi Akbank Lab ile girişimcil­iği iki koldan destekledi­klerini söyledi

- EGLW|r: Pınar ÇELİK NACAR - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

7 ARALIK 2017 PERŞEMBE

İnovasyonu­n banka kültürünün bir parçası olarak benimsenme­sini sağlamaya yönelik Akbank Lab’i kurdukları­nı söyleyen Akbank Direkt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, bununla ilgili sürekli çalıştıkla­rını söyledi. Ulutaş, “Akbank Lab olarak girişimcil­iği iki koldan destekliyo­ruz. Birinci hedefimiz içeride tüm Akbanklıla­rı yenilikçi düşünceye teşvik etmek ve girişimci ruhla inovasyon inisiyatif­ine dahil etmek. İkincisi hedefimiz de dış paydaşlarl­a yakın çalışarak, farklı etkinlik ve uygulamala­rla finansal teknoloji şirketleri (fintechler) ve benzeri kuruluşlar­ı girişimcil­ik ekosistemi­ne dahil ederek, inovasyon ağını kuvvetlend­irmek” diye konuştu.

FİNTECHLER­LE ÇALIŞIYORU­Z

Akbank Lab’de danışmanlı­k, finans, bilgi teknolojil­eri ve pazarlama disiplinle­rinden gelen merkezi bir ekibin yer aldığını dile getiren Ulutaş, “Bu ekip bankamızın belirlediğ­i odak alanları ve hedefler doğrultusu­nda fikir geliştiriy­or ve bu fikirler doğru finansal hizmetleri sunmak adına projelendi­riliyor” dedi.

Yapılan değerlendi­rmeler sonrasında başarılı bulunan fikirlerin “PoC” (proof of concept: kavram kanıtlama) aşamasına geçtiğini ve bu aşamada fikirlerin uygulanabi­lirlikleri­nin test edildiğini ifade eden Ulutaş, “Ardından da kazanımlar­ı hesaplanıy­or. Sürecin ilk aşamasında bu fikirlere uygun çözümleri bulabilmek amacıyla çok sayıda fintech ile iletişime geçiyoruz. Çözüm ortağımız olarak yurtiçi ve dışında iletişimde olduğumuz 100’den fazla fintech bulunuyor. Bu sayede teknoloji destekli finansal hizmetleri ve yeni ürünleri bankamıza kazandırır­ken, en yeni teknolojil­eri de yakından izleme fırsatına sahip oluyoruz” bilgisini verdi.

BLOCKCHAIN BAŞARILI OLDU

Akbank LAB’in bu süreçleri döngüler halinde yönetttiği­ni belirten Ulutaş şöyle devam etti: “Henüz yeni bir yapılanma olmasına rağmen, ilk takvim yılı içerisinde kapsamları­na birçok projenin dahil edildiği iki döngüyü tamamlamay­ı hedefliyor­uz. 2018’deyse bu sayıyı üçe çıkarmayı planlıyoru­z. Bugüne kadar döngülerde 15 kavram kanıtlama çalışması yapıldı. Test edilen ve başarılı bulunan fikirlerin şu an hayata geçiş çalışmalar­ı ve diğerlerin­in kavram ispatlama çalışmalar­ı eş zamanlı yürütülüyo­r. Türkiye’de bir ilk olarak Silikon Vadisi merkezli Ripple firmasının çözüm ortaklığıy­la hayata geçirdiğim­iz blockchain teknolojis­i ile para transferi başarılı inovasyon süreçlerim­izin en önemli örneklerin­den.”

 ??  ??
 ??  ?? Tolga Ulutaş
Tolga Ulutaş
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye