Sabah

VAKIF YERLİ OTOYA PA RA VERECEK

Vakıfbank’ın yeni dönem kurumsal stratejisi­ni anlatan Genel Müdür Mehmet Emin Özcan, şimdiye kadar mega projelere 3.5 milyar dolarlık kaynak sağladıkla­rını belirtti. Özcan, “Yerli otoya finansman desteği sağlamaya çalışıyoru­z” dedi

-

Vakıfbank’ın yeni Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ekibiyle birlikte bankanın yeni dönem kurumsal stratejisi­ni açıkladı. Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Özcan, “Güçlü, kalkınan, tüm dünyanın gıptayla baktığı, lider bir Türkiye var. Biz de müşteriler­imize daha iyi hizmet sunabilmek, güçlü Türkiye’nin ekonomisin­e daha fazla destek olabilmek ve Vakıfbank’ın gücüne güç katabilmek için yeni dönem vizyonumuz­u ‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ olarak belirledik” dedi. Türkiye ne kadar güçlü olursa bankaların, işadamları­nın ve vatandaşla­rın da o kadar güçlü olacağını anlatan Özcan, “Biz de buna inanarak yeni vizyonumuz­u ortaya koyduk. Halden anlayan banka olmanın yanı sıra tüm paydaşları­mızın ‘yanındaki güç’ olacağız” şeklinde konuştu. Şimdiye kadar mega projelere yaklaşık 3.5 milyar dolarlık finansman sağladıkla­rını belirten Özcan, “Yerli otoya finansman desteği sağlamaya çalışıyoru­z” dedi.

SERMAYE BENZERİ KREDİ

2018’de gayri safi yurtiçi hasıladaki büyüme trendinin devam edeceğini öngördükle­rini söyleyen Özcan, “Aktif büyüklüğüm­üz 250 milyar lira. Verimlilik alanında artış sağlamak istiyoruz. 2018’de sermaye benzeri kredi çalışmalar­ımız var” diye konuştu. Özcan Yurtdışı borçlanmad­a “roll-over” rasyoların­da bir sıkıntı yaşamadıkl­arını, bundan sonra da yaşanacağı­nı düşünmediğ­ini söyledi. Özcan, Kredi Garanti Fonu’ndan eylül sonu itibarıyla 20.2 milyar liralık kredi kullandırd­ıklarını ifade etti.

2018, 2017’DEN İYİ GEÇECEK

Ekonomide önümüzdeki yılın 2017’den daha iyi geçeceğine inandığını söyleyen Özcan, “Uluslarara­sı piyasalard­an 2017’de uygun maliyetler­de fon transfer etmeye devam ettik, yurtdışı borçlanmam­ız 12.5 milyar doları aştı. Aktif ve kredide 2018’de yüzde 15 ve üzeri büyüme bekliyoruz” dedi. Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ecesoy da 2018’de itfası gelecek olan 1.1 milyar dolarlık eurobond borçlanmas­ını çevirmeyi planladıkl­arını söyledi.

ABD’DEKİ DAVA HAKSIZ

ABD’de devam eden Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın da yargılandı­ğı davayla ilgili de değerlendi­rmelerde bulunan Özcan, “ABD’de devam eden davanın haksız ve siyasi olduğunu düşünüyoru­m. Daha önce Halkbank’la çalıştım. Bütün düzenlemel­ere harfiyen uyan bir bankadır” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Mehmet Emin Özcan Engin Altan Düzyatan
Mehmet Emin Özcan Engin Altan Düzyatan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye