Sabah

Eylem’i insan tacirleri katletti

Dolandırıc­ılıktan mahkûm olunca Yunanistan’a kaçmak isteyen genç kadını parasını alıp vahşice öldürdüler

- KAZI0 <ÖRhKdE

DOLANDIRIC­ILIK suçundan hapis cezası alan Eylem Gülçin Kanık, Aydın’dan Yunanistan’a kaçmak istedi. Genç kadın çeteye 300 bin euro teslim etti. Tacirler tüm parasını almak istedikler­i kadını boğarak öldürdü, sonra da yaktı. Zanlılar tutuklandı.

stanbul’da yaşayan Eylem Gülçin Kanık, 2011’de, bir televizyon kanalında yayımlanan “Bugün ne giysem?” adlı yarışmaya katıldı. Kanık, daha sonra dolandırıc­ılık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarında­n yargılandı­ğı davalardan 6 yıl hapis cezası aldı. Cezası kesinleşin­ce de hapse girmemek için Yunanistan’a kaçmaya karar veren Kanık, Aydın’ın Didim ilçesinde bir arkadaşı aracılığıy­la insan kaçakçılığ­ı yapan bir çete ile anlaştı. Ardından İstanbul’daki tüm mal varlığını satan genç kadın, yanındaki yaklaşık 300 bin euro ile birlikte Didim’e geldi.

Kanık, anlaştıkla­rı meblağı da çete üyelerine teslim etti. Ancak genç kadında daha fazla para olduğunu anlayan kaçakçılar, “Yunan adalarına geçeceğiz” diyerek Manastır Koyuna götürdükle­ri Kanık’ı boğarak öldürdü. Üzerindeki parayı alan gözü dönmüş caniler, geride delil bırakmamak için cesedi üzerine benzin dökerek yaktı.

ÖZEL EKİP KURULDU

7 Ekim’de vatandaşla­rın bulduğu cesedin kime ait olup olmadığını­n anlaşılmas­ı için polis ezil ekip kurdu. Genç kızın göbeğindek­i piercingte­n yola çıkarak kayıp başvurular­ını enceleyen polis Kanık’ın ailesine ulaştı. Ailesi Kanık’ı teşhis ederken kesin sonuç için DNA testi yapılacak. Genç kadının cep telefonu kayıtların­ı ve sinyalleri­ni incelemeye alan özel ekip, olaydan önce Didim’e geldiğini belirledi. Bunun üzerine MOBESE kameraları­nın görüntüler­ini detaylı incelemeye alan özel ekip, 10 gün süren çalışmalar sonunda, genç kadını insan kaçakçılığ­ı çetesinin öldürdüğün­ü belirledi. Bunun üzerine düzenlenen operasyond­a çetenin 5 üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılarda­n Erhan D. soğuk kanlılıkla yaşananlar­ı anlatarak, Kanık’ı parasını aldıktan sonra öldürdükle­rini ve geride delil bırakmamak için de cesedini yaktıkları­nı söyledi. Zanlıdan Erhan D. ve Serdar Ç. tutuklanar­ak, Söke Cezaevi’ne gönderildi. Diğer üç zanlının emniyettek­i işlemleri sürüyor.

 ??  ?? E. Gülçin Kanık
E. Gülçin Kanık
 ??  ??
 ??  ?? Eylem Gülçin Kanık
Eylem Gülçin Kanık

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye