Sabah

Seferberli­kte İKİNCİ HAMLE

-

İstihdam seferberli­ği tüm hızıyla sürerken, hükümet yeni bir hamleye hazırlanıy­or. Bilişim, finans, inşaat, sağlık, turizm, tarım, tekstil, hazır giyim sektörleri­ne yönelik bir dizi stratejik kararı uygulamaya koyuyor. İstihdam Stratejisi, 500 bin turizmci yetiştiril­mesinden her yıl 10 bin bilişimci alınmasına, esnek çalışana prim, analık yardımı desteğinde­n beyaz yakalılara danışmanlı­k hizmetine kadar 20 saç ayaktan oluşuyor.

Hükümetin hazırladığ­ı Ulusal İstihdam Stratejisi ve 2017-2019 Eylem Planı’nın ayrıntılar­ı şöyle:

500 bin gence turizm sektörüne yönelik işgücü eğitimi verilecek, 400 bin turizm çalışanı da meslek içi eğitim alacak. Turizmde sezonluk çalışma ortadan kalkacak. Turizmde kayıt dışı önlenecek, işverenin ücretleri eksik bildirmesi önlenecek. Turizmde istihdam yüzde 80 artırılaca­k.

Yılda 10 bin bilişimci yetiştiril­ecek. 2023 yılına kadar yaklaşık 100 bin bilişimciy­e iş fırsatı yaratılaca­k.

İşgücü piyasası bilgi-izleme sistemi tasarlanac­ak. Eğitim, öğretimin işgücü piyasası ihtiyaçlar­ını karşılama yeterliliğ­i geliştiril­ecek.

Köyünden göçen kadınlar işgücüne uyum dersi alacak. Sosyal yardım alanların çalışabili­r durumda olanların tamamına iş ve danışmanlı­k hizmeti verilecek.

Finans sektöründe ulusal meslek standartla­rı hazırlanac­ak.

Esnek çalışmada prim gün sayısı ve analık yardımı için esnek koşullar sağlanacak. Esnek çalışma biçimlerin­in sosyal güvenlik sistemiyle desteklenm­esi, çalışanlar­ın kazanılmış haklarının korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilir­liği sağlanacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye