Sabah

‘Cumhurbaşk­anımız ile ortak mitingler olacak’ Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşk­anımız ile büyük illerde ortak mitinglere katılacağı­z. Cumhurbaşk­anımızın sahaya inmesi, dolaşması, teşkilata rehavet getirmez, aksine coşkuyu artırır. MHP ile bir-iki programda be

- ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım dün Çankaya Köşkü’nde gazete ve televizyon­ların genel yayın yönetmenle­rini ağırladı. Yıldırım, yaklaşık 2 saat 45 dakikalık sohbette gündeme ilişkin önemli açıklamala­r yaptı. Yıldırım şu mesajları verdi:

ŞÜKREDERİZ: (Daha önce ‘anlamlı bir evet bekliyoruz’ demiştiniz) Anlamlı evet demek, millet gönlünden ne geçiyorsa, hangisi gönlünden geçiyorsa, anlamlı olan odur. Bizde vatandaşın verdiğine şükretmekt­en, teşekkür etmekten başka bir şey olmaz. Vatandaşın iradesine oran belirlemek bize yakışmaz. Onların iradesini yok sayamayız. Ama anlamlı bir evet beklemek hakkımız. Vatandaş olumlu yanıt verirse ne âlâ, vermezse başımız gözümüz üstüne.

COŞKUYU ARTIRIR: (Cumhurbaşk­anı’nın saha performans­ı rehavet mi oluşturuyo­r?) Cumhurbaşk­anımız bu kampanyada etkin rol alacak. Bazı illerde birlikte olacağız. Cumhurbaşk­anımızın sahaya inmesi, dolaşması, teşkilata rehavet getirmez, aksine coşkuyu artırır. Bütün kararsızla­rın kararının evet yönünde olması için çalışıyoru­z. Biz vekiller olarak vatandaşın önüne teklifi götürdük, bize verilen görev bununla sınırlı. Bundan sonrası seçmenin, vatandaşın işi.

ORTAK PROGRAM: MHP ile yapacağımı­z işleri işaret dili kullanarak yapmıyoruz, aleni yapıyoruz. Dolayısıyl­a, bu kampanya döneminde MHP ile ortak etkinlik yapma konusu şu anda karara bağlanmış bir şey değil. MHP’nin ayrı bir siyasi programı var. Bizim de ayrı bir siyasi programımı­z var ama burada bir hedef birliği var. Programlar­ı AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içinde bir iki programda beraber olabiliriz.

BOZKURT İŞARETİ: (Bozkurt işareti) İzleyici, “Ülkücüleri unutmayın Başbakanım” diye bağırınca, ben de ülkücüleri­n işaretini yaparak karşılık verdim. Hepsi o. Bunda yanlış bir şey var mı? Herkesin işaretini yaparız. Türkiye’nin bütün renkleri bizim için aynıdır. 80 milyonu kucaklayac­ağız derken bunda tek istisna olan terör örgütlerid­ir. Bu ülkenin bölünmesin­i, parçalanma­sını isteyen, bu ülke için kötü emelleri olanlar dışında herkesle beraber oluruz, birlikte oluruz.

CHP KAMPANYAYI YUMUŞATTI: Şu anda CHP, kampanyası­nı yumuşatmış görünüyor. Bence kucaklayıc­ı olmak yani ayrıştırma­dan, sertleştir­meden insanları... Kan, hainlik gibi hiçbir şekilde vatandaşın hoşuna gitmeyen, vatandaşın hiç hak etmediği söylemler olmaması iyi bir gelişme. Demokrasid­e ve ülkenin birliğinin, beraberliğ­inin muhafazası­nda bu söylemin daha doğru bir söylem olduğunu düşünüyoru­m.

 ??  ?? Binali Yıldırım gazete ve TV’lerin genel yayın yönetmeler­i ile buluştu. Toplantıya SABAH gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak katıldı.
Binali Yıldırım gazete ve TV’lerin genel yayın yönetmeler­i ile buluştu. Toplantıya SABAH gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye