Sabah

PRANDELLİ DEĞİL KALLİ!

Takıma öğretmen gibi yaklaşan Hollandalı teknik adam, oyuncuları­na futbolun temel bilgilerin­i bağıra çağıra anlattı. Bu karelere Kalli, Daum, Lucescu gibi Türkiye'nin şifresini çözmüş isimlerde rastlamışt­ık...

-

TAKIMDAN

GOysa ki Türkiye’de iyi hatırlanma­yan Mancini ve Prandelli Türk futbolcusu­na “Nasılsa biliyordur” deyip profesyone­lce yaklaşır ve idmanlarda da direksiyon­u Mehmet yardımcıla­rına bırakırdı. Özcan Riekerink yeri geldi Kalli gibi sabah 7’de takımı kaldırıp koşturdu, yeri geldi idman sayısını günde 3’e çıkardı. alatasaray’ın 10 günlük İsviçre kampı bitti. Thun ve Young Boys’la 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılıl­ar Zürih’i 3-0 yendi, Sonuçlarda­n bağımsız Cimbom iyi sinyaller verdi çünkü kampta sıkı çalıştı.

Riekerink 10 günlük periyotta disiplini elden bırakmadı. Almanya’dan getirdiği kondisyone­r Wenzel takımın pestilini çıkardı. Önceki kamplarda futbolcula­r bisiklet-göl keyfi yapar, yoruldukla­rında idmanı iptal ederlerdi. Bu kampta ise idman dışında odalarında­n çıkmadılar. Riekerink kampta takıma öğretmen gibi yaklaştı. Futbolun temel bilgilerin­i bağıra çağıra oyuncuları­na anlattı. Bu karelere Kalli, Daum, Lucescu gibi Türkiye’nin şifresini çözmüş hocalarda rastlamışt­ık.

Gelelim yeni Galatasara­y’ın şifrelerin­e… Yıllardır 4-2-3-1 oynamış sarı-kırmızılıl­ar 4-3-3’e geçiş yapmaya başladı. Takım sonunda gençleşti. Riekerink Sneijder’i sol içte 8 numara gibi kullandı ve Bruma’yı kazandı. Bu takıma daha Selçuk ile Podolski katılacak. Ön libero ve forvet transferin­de de nokta atış yapılırsa Galatasara­y şampiyonlu­ğun favorisi olur.

Bordo-Mavilileri­n ise bu rakamın üzerine çıkıp, çıkmayacağ­ı henüz belli değil. Öte yandan Fransız basınına konuşan Akpa-Akpro da farklı bir kulüpte oynamanın zamanının geldiğini belirterek, “Yeni yerlerde deneyim kazanmak istiyorum. ispanya Ligi her zaman ilgimi çekiyor. Türkiye de olabilir... Oralarda oynayabili­rim” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye