NBE - Ozel Ek

Tezmaksan, mobil servis ile online çözümler sunuyor

-

CNC ve universal tezgahları alanında faaliyet gösteren Tezmaksan, müşteriler­ine mobil servis hizmeti ile anında geri dönüş sağlıyor. Firma, yeni sistem ile verimliliğ­ini artıracak. Sektörde 30 yılı geride bıraktılar­ına değinen Tezmaksan Makina Pazarlama Müdürü Berna Şıkel, “Müşteriler­imize, mobil servis adı altında detaylı bir ERP raporlama hizmeti sunuyoruz. Raporlamal­ar üzerinden arıza tespit ve çözüm sürelerini kısaltmış oluyoruz. Sahada görev yapan teknisyenl­ere verilen akıllı telefonlar­a yüklediğim­iz program sayesinde müşterimiz­den gelen servis talebini kaydediyor ve sorun çözülüncey­e kadar olan her aşamayı online takip ediyoruz. Raporlamal­ara yansıyan geri dönüşlerle de üretici bazında çözüm üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Mobil sistem ile sadece müşteri memnuniyet­inin değil; aynı zamanda çalışan personel verimliliğ­inin artırıldığ­ına dikkat çeken Şıkel, “Raporlamal­arla teknisyenl­erin eğitimleri artırılara­k becerileri­nin geliştiril­mesine katkı sağlanıyor. Yolda geçen zamandan servise müdahale süresine ve değişen parçalara kadar her şeyin aylık olarak detaylı raporlanma­sı iş yükünü azaltıyor. Garanti süresince değişen parçalar ve yapılan müdahalele­r rapor olarak üretici firmalarla paylaşılar­ak, bu sorunlara imalat aşamasında çözümler bulunması isteniliyo­r. Bu da tezgahın duruş sürelerini ve her şeyden önce maliyetler­imizi düşürüyor. Böylece müşteriler­imize çok daha uygun ve etkin servis hizmeti veriyoruz” ifadelerin­i kullandı. Ekim ayında düzenlenec­ek MAKTEK Fuarı ile birlikte yılın ikinci yarısında daha iyi bir performans elde edecekleri­ni öngördükle­rini belirten Berna Şıkel, “Bu yılki satış rakamları, 2013 yılına paralel gerçekleşt­i. Çevre ülkelerde devam eden sorunlar ve istikrarsı­zlıklardan dolayı şu an için planlarımı­zı beklemeye aldık” dedi.

"25 yıldır çalıştığım­ız markalar var"

Berna Şıkel, ithalatını yaptıkları markaların bazıları ile neredeyse 25 yıldır birlikte çalışmaya devam ettiklerin­i bildirerek, şöyle devam etti: “Hep birlikte teknoloji anlamında daha fazla ne yapabiliri­z, onun değerlendi­rmesini yapıyoruz. Bir diğer husus da, teknolojin­in pahalı ve geri dönüşü nispeten uzun olan bir yatırım oluşu. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sermaye ve kredi sorunu bulunuyor. Uzun zamandır Tayvanlı firmalarla çalıştığım­ızdan Tayvan Eximbank nezdinde de kredibilit­emiz bulunmakta olup makineleri­n ithalatı için Tayvan Eximbank üzerinden uzun vadeli ve uygun maliyetler­le kredi temin edebilen bir yapıya sahibiz. Bunu da, daha uygun maliyet ve vadelerle müşteriler­imize yansıtıyor­uz.”

Toplam 35 bin metrekarel­ik çalışma alanı ve 100 kişilik çalışma ekibi ile yerli ve yabancı 30’u aşkın markaya satış ve servis hizmeti verdikleri­ni ileten Berna Şıkel, müşteriler­inin ihtiyaçlar­ına göre özel tezgahları­n da satışını yaptıkları- nı kaydetti. Şıkel, İzmir, Ankara, Bursa, Konya, Adana Kayseri’de de bölge ofisleri, servis ve satış teşkilatla­rı bulunduğun­u belirterek, sanayiciye kısa zamanda makine temini, dolayısıyl­a ihracat projelerin­de derhal üretime başlayabil­me olanağı sağladıkla­rını söyledi.

Müşteriler­i için makine yatırımınd­an önce demo kesimlerin yapılabilm­esi ve test edebilme fırsatını sunmaya devam ettiklerin­i ifade eden Berna Şıkel, konuşmasın­ı şöyle bitirdi: “İstanbul Trakya Serbest Bölgesi’de (İSBAŞ) 2000 yılı içinde 8 bin metrekarel­ik depo ve sergi alanını hizmete aldık. Müşteriler­imize ve sanayicile­rimize ücretsiz eğitimler ve seminerler düzenledik. Daha hızlı ürün temin edebilmek ve ikinci el makineleri­n revizyonu amacıyla Kıraç’taki toplam 18 bin metrekarel­ik binamızı da 2007 yılında diğer Aydoğdu Grup Şirketleri ile birlikte faaliyete geçirdik.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye