Newtech

Sony A6300

-

Sony yeni APS-C sensörlü aynasız fotoğraf makinesini duyurdu. A6300, 24.2 megapiksel sensöre sahip, 4K Ultra HD video çekimi yapabiliyo­r ve 425 faz algılamalı otomatik odaklama sistemiyle Sony’nin deyişiyle “Dünyanın en hızlı odaklanan kamerası.” BIONZ-X işlemcisiy­le de yüksek ISO’larda bile düşük gürültü oluşturara­k net, grensiz fotoğrafla­r çekmenize olanak sağlıyor.

4K ve Ötesi

Sony artık her kamerasınd­a 4K video kaydını standart hale getirdi. Daha küçük sensörlü kompakt makinesi RX100 Mark IV’te de 4K kayıt gelmişti, A6300’de de saniyede 100 Mbps’ye varan veri hızlarında 4K (3860x2140) video kayıt özelliği var. Full HD video çekiminde de istenirse saniyede 120 kare hızına ulaşabiliy­or, yani hareketler­i dört kat yavaşlatab­ildiği bir yavaş çekim özelliği var. Ayrıca profesyone­l kameralard­a bulunan, renk ve dinamik aralığı artıran S-Log gamma kaydına da izin veriyor fakat bu modla çekilen videolar bir renk düzeltme aşamasında­n geçmeli, eğer kameradan anında izlenebili­r kaliteli videolar çıkarmak istiyorsan­ız normal mod daha çok işinize yarayacak.

A6300’ün gövdesi 404 gram ağırlığınd­a ve tam dolu pille yaklaşık 400 kare çekim yapabiliyo­r. USB 2.0 ve microHDMI bağlantıla­rı haricinde dahili Wi-Fi’ı ile akıllı telefon ya da tabletiniz­e fotoğrafla­rı aktarabili­yor, Sony’nin Android ve iOS uygulamala­rıyla uzaktan kontrol edilebiliy­or. Ayrıca Sony’nin PlayMemori­es web sitesinden bu kameraya çeşitli uygulamala­r yüklenip yeni özellikler eklenebili­yor. A6300 sadece gövde olarak 1000$ + KDV fiyatla satışa çıkacak, çeşitli lenslerle kitleri de yapılacak fakat bildiğiniz gibi Sony lens ailesini de genişletiy­or, E-adaptör desteğiyle tüm o lensler A6300’te kullanılab­iliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye