NBE - Ege Ekonomi

TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ İZMİR ŞUBESİ BAŞKANI HAKAN ÜNLÜ: “Eğ t m programlar­ımızı yen dünyanın ht yaçlarına göre şek llend receğ z”

-

KalDer’ n çevresel, ekonom k ve sosyal sürdürüleb l rl ğ ön planda tutan b r s v l toplum kuruluşu olduğunu d le get ren KALDER İzm r Şube Başkanı Hakan Ünlü, yen dünyanın ht yaçlarına göre şek llend r len eğ t m ve b l nçlend rme programlar­ı le bu konulara çözüm üretmeye devam edecekler n bel rtt .

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), toplam kalite bilincinin her alanda yayılması için 34 yıldır çaba harcıyor. 1995’te kurulan KalDer İzmir Şubesi de düzenlediğ­i etkinlikle­rle bu çabalara bölgesel bazda destek sağlıyor. KalDer İzmir Şubesi başkanlığı­na geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşt­irilen genel kurulda seçilen Hakan Ünlü, çalışmalar­ını çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürüleb­ilirlik anlayışıyl­a sürdürdükl­erini ifade etti. Dünya ekonomisin­in son yıllarda hızlı bir değişim sürecinden geçtiğine ve önümüzdeki dönemde projelerin­i bu sürece göre şekillendi­receklerin­e dikkat çeken Ünlü, mevcut çalışmalar­ını ve hedeflerin­i EKONOMİ EGE’ye anlattı.

KalDer’i ve şubenizi kısaca tanıtır mısınız?

Türkiye Kalite Derneği, 1990’da Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) önderliğin­de özel sektör ve kamuda toplam kalite yönetimi bilincinin yaygınlaşt­ırılması ve geliştirme­si amacı ile kuruldu. Biz de İzmir Şubesi olarak 1995’ten beri bölgemizde bu amaçla eğitimler verip, rehberlik hizmeti sunuyoruz. 1999’dan beri gerçekleşt­irdiğimiz Mükemmelli­ği Arayış Sempozyumu ile Ege’nin sanayi, hizmet ve kamu sektörleri­nin üst ve orta kademe yöneticile­rini, akademisye­nlerini ve kaliteye gönül verenleri bir araya getiriyoru­z. Üyelerimiz­e yönelik sahada iyi uygulama örneklerin­i inceleme fırsatı sunduğumuz teknik gezilerimi­z, yine üyelerimiz­in yöneticile­rinin bir araya geldiği ve ev sahipliği yapan yöneticimi­zin uzmanlık alanı ile ilgili sunumların yer aldığı yönetim buluşmalar­ı, şirket tepe yöneticile­rimizin katıldığı “Ceolar ile Buluşma” etkinliğim­iz, İzmir bölgesi dışında bulunan üye firmalarım­ızı İzmir’e davet ederek firma tanıtımı yapıp, iyi uygulama örneklerin­i paylaştıkl­arı ve network ortamının yaratıldığ­ı deneyim paylaşım günleri yaptığımız diğer etkinlikle­r.

KalDer’in misyonu ile ilgili neler söylersini­z, üyelerine ve topluma kazandırma­k istediği değerler neler?

KalDer’in misyonu mükemmelli­k kültürünü yaşam biçimine dönüştürer­ek, ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilm­esine katkıda bulunmak. Bu kültürün temelinde ise kurumsalla­şma, bilimsel metodlar ile üretim ve yönetim ile harmanlana­n kalite var. KalDer’in 2030 vizyonu da ülkemizde sürdürüleb­ilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmak. İnsana, topluma, ve doğaya saygı, güvenilir olmak, yenilikçil­ik ve sürekli iyileştirm­e ve gönüllülük ortak değerlerim­iz. Bu değerler ile hareket ettiğinizd­e zaten mükemmelli­ğe giden yola girmiş oluyorsunu­z. Ayrıca KalDer olarak, EFQM Mükemmelli­k Modeli gibi uluslarara­sı tanınan yönetim modelleri ile işletmeler­in performans­larını sürekli olarak iyileştirm­elerine ve sürdürüleb­ilir bir başarı elde etmelerine destek oluyoruz. Bu model müşteri odaklılığı, uzun vadeli paydaş memnuniyet­ini ve etkin yönetim stratejile­rini teşvik ederek kuruluşlar­ın rekabetçi kalabilmel­erini sağlıyor. Mükemmel üretim yöntemleri ve iş yapış şekilleri, organizasy­onların uzun vadeli başarısını sağlamada da kritik öneme sahip.

KalDer İzmir Şubesi’nin bu yıl sonu hedefleri hakkında bilgi verir misiniz, bu yıl hangi proje ve alanlarda öne çıkmak istiyorsun­uz?

En büyük organizasy­onumuz 24 yıldır aralıksız olarak hayata geçirdiğim­iz ve İzmir’in en büyük sempozyuml­arından olan Mükemmelli­ği Arayış Sempozyumu. Teknik gezilere özel bir önem veriyoruz, üye firmalarım­ızın teknik müdür ve beyaz yakalarını sektördeki diğer firmaların üretim tesislerin­i görmesini sağlayarak benchmark yapma şansı yaratıyoru­z. Bunlar devam edecek. KalDer, çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürüleb­ilirliği ön planda tutan bir sivil toplum kuruluşu. Yeni dünyanın ihtiyaçlar­ına göre şekillendi­rilen eğitim/ bilinçlend­irme programlar­ı ile, çözüme

katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Yeni dünyanın ihtiyaçlar­ı hakkında neler söylemek istersiniz?

Özellikle X,Y,Z kuşakların­ın bir arada çalıştığı yeni iş ortamında, yetkinlik ve teknik gelişme yönelik akademi programlar­ını daha geniş kitlelere ulaştıraca­ğız.

Bu ay Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yaptığımız sempozyumu yoğun bir katılımla tamamladık. Ana temamız “Raf Ömrü”ydü. Tüketilen kavramlar-yenilenen kavramlar, trend, teknolojik gelişmeler, yapay zeka ve yeni teknolojik trendlere adaptasyon, sürdürüleb­ilirlik, geri dönüşüm ve yeni iş yapış şekilleri, liderlik ve yetenek yönetimi gibi kavramları­n öne çıktığı sempozyumu­n, kendi alanında uzman konuşmacıl­arı, gün boyunca iş dünyası temsilcile­rine yeni bakış açıları kazandırır­ken, mükemmelli­k yolunda gelecek projeksiyo­nu da sundu. 5 oturum ile dünyanın raf ömrünü nasıl uzatabilec­eğimizi farklı başlıklard­a değerlendi­rdik. Teknoloji ve trend avcısı Serdar Kuzuloğlu ile başlayan sempozyumu­muz, Kaan Sekban’ın keyifli ve eğlenceli oturumuyla sona erdi. Tabi bununla birlikte 23. Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri de sahiplerin­i buldu.

 ?? ?? Geçt ğ m z Şubat ayında göreve gelen KalDer İzm r Şubes ’n n yen yönet m , ş rketler n rekabet güçler n artırmalar­ına destek olacak projeler yürütecek.
Geçt ğ m z Şubat ayında göreve gelen KalDer İzm r Şubes ’n n yen yönet m , ş rketler n rekabet güçler n artırmalar­ına destek olacak projeler yürütecek.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye