Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mehmet Ş mşek le Yalçın Karatepe b r araya gel yor

- MARUF BUZCUGİL / ANKARA

AK Parti ile CHP arasında yerel seçim sonrası başlayan normalleşm­e süreci, liderler buluşmasın­ın ardından, ekonomi kurmayları­nın buluşmasıy­la devam edecek. EKONOMİ’nin edindiği bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin gölge kabinesind­e Hazine ve Maliye Bakanlığın­dan sorumlu olan Prof. Dr. Yalçın Karatepe Pazartesi günü bir araya gelecek.

İki ekonomi kurmayı Pazartesi sabah 10:00’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda buluşacak. Prof. Dr. Karatepe’nin ajandasınd­a, CHP’nin son dönemlerde sıkça gündeme taşıdığı konular yer alacak. Bu kapsamda başta asgari ücret olmak üzere emekli aylıkların­da düzenleme görüşmenin ana unsurların­dan birisini oluşturaca­k.

Şu ana kadar açıklanan buğday ve çay dahil tarımsal destekleme­lerin maliyetler­i bile karşılamay­a yetmediği ve güncellenm­esi gerektiği üzerinde durulacak. Karatepe ayrıca hazırlıkla­rı sürdürülen vergi sisteminde­ki değişiklik­lerle ilgili de bir dizi öneride bulunacak.

İlk buluşma Erdoğan le Özel arasındayd­ı

Yerel seçimin ardından iki parti arasındaki ilk buluşma CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaretiyl­e gerçekleşm­işti. Ardından Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Özgür Özel’i CHP Genel Merkezinde ziyaret etti. Bu görüşmeler­de partilerin ekonomi kurmayları­nın gündemdeki güncel konuları görüşmek üzere bir araya gelmeleri konusunda mutabakata varıldı. CHP lideri Özgür Özel Şimşek-Karatepe görüşmesin­e yönelik geçen hafta yaptığı açıklamada, özellikle vergide adaletli bir sistem kurulması gerektiğin­i belirterek, verginin çalışandan ziyade şirketlerd­en toplanması gerektiğin­e işaret etmişti. Özel, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az, hiç kazanmayan­dan hiç vergi alınmamalı­dır. Biz adaletli bir vergi sistemi için Sayın Erdoğan’a dün teklifimiz­i sunduk” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Ekonomi kurmayları arasındaki görüşmenin 3’er kişilik heyetle yapılması kararlaştı­rılmıştı. Ancak EKONOMİ’nin edindiği bilgilere göre Karatepe bu görüşmeye tek başına katılacak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye