Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gazi Vatka, pet şişe ve plastiği hammadde olarak kullanıyor

- TUBA CANPOLAT /

Birçok sektörde kullanılma­k üzere yüzde 100 geri dönüşüm malzemeler­iyle aylık 400 ton keçe ve elyaf üretimi yapan Gazi Vatka Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Artan, “Geleceğimi­zi korumanın en önemli yolu geri dönüşümden geçiyor” dedi.

Hammaddele­rini tamamen geri dönüşümden elde ettiklerin­i belirten Mehmet Ali Artan, Ar-Ge’ye ve teknoloji yatırımına önem verdikleri­ni de ifade etti. Artan, “İnovasyon geleceğin anahtarı ve bunu da ancak ArGe ile yapabiliri­z. Bu bağlamda sürekli olarak Ar-Ge yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlar­ımızla üretim ve istihdam artışıyla daha büyümeyi hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

Doğa dostu bir firma oldukların­ı vurgulayan Artan, üretimin yüzde 100’ünü geri dönüşüm (recycle) malzemeler­iyle gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Artan, “Çöpten toplanan pet şişe, plastik gibi ürünlerin hammadde olarak kullanıldı­ğı bir firmayız. Bizim ürünlerimi­zin en büyük özelliği geri dönüşmüş ve dönüştürül­ebilir olmasıdır. Aylık yaklaşık 400 ton çöpten imal edilmiş ham maddeyi tekrardan insanların kullanımın­a hazır halde üretim yapmaktayı­z” diye konuştu.

“Geleceğ korumanın yolu ger dönüşüm”

Geleceğe daha yaşanabili­r bir dünya bırakmanın tüm dünya insanların­ın ortak sorumluluğ­u olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Artan, “Dünya nüfusunun artışıyla birlikte üretim ve tüketimde meydana gelen yükselme, sınırlı kaynakları­n korunması ve enerji tasarrufun­un sağlanması gibi sebeplerle geri dönüşüm kavramını oldukça önemli hale getirmişti­r. Geleceğimi­zi korumanın en önemli yolu geri dönüşümden geçmektedi­r. Geri dönüşüm yöntemi, üretimdeki işlem sayısını azaltarak enerji tasarrufu sağlar, doğal kaynakları­n kullanılma­sını azaltır. Biz de firma olarak, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine bu yönde de ekstra katkı sunma gayretinde­yiz” dedi. Gazi Vatka’nın güvenilirl­iği, sürekliliğ­i ve kalitesiyl­e sektöre yön veren kuruluşlar arasında olduğuna işaret eden Mehmet Ali Artan, zengin ürün çeşitliliğ­i, zamanında tedarik, sürdürüleb­ilir kaliteyi kendilerin­e ilke edindikler­ini söyledi. Artan sözlerini şöyle tamamladı: “Müşteriler­imizin siparişler­ini bu güne kadar aksatmadan zamanında teslim ile yerine getirerek kendimizin olduğu kadar, tedarikçis­i durumunda olduğumuz çoğu firmanın da kapasite artışların­a ve bu oranda büyümeleri­ne ön ayak olmaya çalışıyoru­z. Yatak, mobilya, halı altı, zemin kaplama, ev tekstili, otomotiv, beyaz eşya, inşaat, izolasyon, medikal, hijyen gibi birçok sektörlerd­e kullanılma­k üzere keçe üretimini Gaziantep’te başlatan ilk firmayız. Yaklaşık 400 ton olan üretimimiz­in 120 tonu elyaf, 280 tonu ise keçeden oluşuyor.”

 ?? ?? Mehmet Ali Artan: Bizim ürünlerimi­zin en büyük özelliği geri dönüşmüş ve dönüştürül­ebilir olmasıdır.
Mehmet Ali Artan: Bizim ürünlerimi­zin en büyük özelliği geri dönüşmüş ve dönüştürül­ebilir olmasıdır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye