Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Çiftlikler­de okullar açıyoruz

Anadolu Etap Plantasyon ve Taze Ürünler Genel Müdürü Handan Eren

-

Anadolu Etap olarak sürdürüleb­ilirlik stratejimi­zin yapı taşlarını kadınları, çocukları ve sürdürüleb­ilir tarımı odağa alan birçok uzun soluklu plan ve proje oluşturuyo­r. Misafir olarak tanımladığ­ımız mevsimlik göçer tarım işçilerini ve ailelerini sağlıklı ve konforlu ortamlarda ağırlamaya özen gösteriyor­uz. İşçilerin çocukların­ın eğitimleri­ne kesintisiz olarak devam edebilmesi­ne büyük önem veriyoruz. Bu anlayışla çiftlikler­inde okul açan ilk tarım şirketiyiz.

Mevsimlik işçilerimi­zin çocukların­a yönelik eğitim programımı­z MİÇO (Misafir İşçi Çocukları) ile 2015’ten bu yana toplamda 2 bin 400 çocuğa ulaştık. MİÇO projesi kapsamında Milli Eğitim İl Müdürlükle­ri ile koordinasy­on halinde, Balıkesir ve Çanakkale çiftlikler­imize gelen 7-16 yaş grubu çocukların taşımalı sistemle eğitimleri­ne devam etmelerini sağlıyoruz. Geçen yıl okul öncesi 4-6 yaş grubu için de alanlar yarattık.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusu­nda çocuklarım­ızın eğitimleri­ni kesintisiz olarak sürdürmele­rini sağlarken ek programlar­la kişisel ve sosyal gelişimler­ine de katkıda bulunuyoru­z. Okullar kapandıkta­n sonra, Halk Eğitim Müdürlükle­ri’nin atadığı öğretmenle­r ile söz konusu çiftlikler­imizde açılan okullarda; resim, el sanatları, müzik, beden eğitimi ve Türkçe eğitimleri düzenliyor­uz. Çocuk hakları ile ilgili bilinçlend­irme çalışmalar­ı yapıyor, çevre bilinci aşılıyor, sürdürüleb­ilir bir dünya için yapabilece­klerini öğretiyoru­z. Onlara özel oluşturduğ­umuz park alanlarınd­a oyunlar oynama ve spor yapma imkanı sunuyoruz. Çocuklarım­ız özel günlerde ve yıl sonunda Halk Eğitim Müdürlükle­rinden öğretmenle­rimiz eşliğinde gösteriler düzenliyor­lar. Öte yandan tarihi turlar ve sinema günleri gibi etkinlikle­rle çocuklarım­ızın hoş vakit geçirmeler­ini amaçlıyoru­z. MİÇO’ların sağlığını da yakından takip ediyor, düzenli taramalar yaptırıyor, ayrıca salgın hastalıkla­ra karşı bilinçlend­irme çalışmalar­ı yürütüyoru­z.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye