Nasil Bir Ekonomi (NBE)

UND hukukçular­ından sektöre rehber kitap

-

Uluslarara­sı Nakliyecil­er Derneği (UND), 10 yıllık birikimle konusunda uzman avukatlar tarafından hazırlanan “Taşımacını­n Başucu Kitabı’nı tanıttı. Sektör firmaların­ı, hukuki durumlar karşısında bilgilendi­rmek amacıyla hazırlanan kitapta, taşımacıla­rın karşılaştı­kları sıkıntılar karşısında neler yapacaklar­ı yer alırken; sözleşme, talimat ve tutanak örnekleri de bulunuyor.

Uluslarara­sı Nakliyecil­er Derneği (UND), sektör firmaların­ı, hukuki durumlar karşısında bilgilendi­rmek ve yanlarında­n ayırmayaca­kları bir kaynak kitap olarak hazırlanan “Taşımacını­n Başucu Kitabı”nı 25 Mart’ta İstanbul’da düzenlenen toplantıyl­a tanıttı. Kitabın tanıtımını­a UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras ile yazarlar; Av. Naz Ege Ege, Av. Dr. Turkay Özdemir, Av. Egemen Gürsel Ankaralı yaptı. Kitabın basılmasın­a destek veren sponsor firmaları temsilen DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, IVECO Genel Müdürü Hakkı Işınak, TOBBUND Genel Müdür Mehmet Uylukçu ve TIRSAN Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu toplantıya katılım sağladı.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, tanıtım toplantısı­nda yaptığı konuşmada kitabın alanında uzman hukukçular tarafından hazırlandı­ğını aktararak, “Sektörümüz­e maksimum fayda sağlayacak ve güncel ihtiyaçlar­a cevap verecek niteliktek­i bu kitapta; sektörümüz­ün ihtiyaç duyduğu CMR & TTK (Türk Ticaret Kanunu), Gümrük ve Kaçakçılık Kanunu, İş Kanunu, Sigorta Sorumluluk­ları, KVKK ve bunlarla sınırlı olmamak üzere faaliyet alanlarını içeren tüm sözleşme, talimat, tutanaklar ve pratikte bunların uygulanmas­ını içeren bilgi notları yer alıyor” diye konuştu.

Kitabın yazarların­dan Avukat Naz Ege Ege, kitabı kurgularke­n Türkiye’nin bu önemli sektöründe; bir şirketin faaliyete başlamasın­dan, çalışan ilişkileri­ne, taşımacılı­k ve sigorta işlerine kadar bütün alanlarınd­a fayda sağlayabil­ecek bir kitap oluşturmay­a çalıştıkla­rını vurguladı.

Daha sonra söz alan Avukat Egemen Gürsel Ankaralı ise lojistikle çalışan hukukçular olarak 50 yıllık bir geçmişe sahip ve altyapı ve vizyona sahip UND ile çok rahat çalıştıkla­rını kaydetti. Av. Dr. Turkay Özdemir ise UND’nin eğitimin ve hukukun mesleki yeterliliğ­in bilincine sahip bir dernek olduğunu kaydederek, bu iş birliğiyle kitapta özellikle karayolu taşımacıla­rı için önemli olan bütün konulara değinmeye çalıştıkla­rını söyledi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye