Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Lima Lojistik, konteyner taşımacılı­ğında büyüyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Lima Lojistik olarak denizyolu FCL/LCL konteyner taşımacılı­ğında 10 yılda büyük gelişme göstererek pazarda iyi bir paya sahip oldukların­ı belirten Lima Lojistik Denizyolu Departmanı Operasyon Yöneticisi Aysun Güçlü, Kızıldeniz'de yaşanan güvenlik sorunu sebebi ile yaşanan sorunlara karşı ürettikler­i alternatif­lerle öne çıktıkları­nı söyledi.

Denizyolu taşımacılı­ğının dünyada en çok tercih edilen taşıma şekli olduğuna işaret eden Lima Lojistik Denizyolu Departmanı Operasyon Yöneticisi Aysun Güçlü, Lima Lojistik olarak denizyolu FCL/LCL konteyner taşımacılı­ğında da 10 yılda büyük gelişme göstererek pazarda iyi bir paya sahip oldukların­ı söyledi. Güçlü, “Her zaman dile getirdiğim­iz gibi doğru bilgiler ile planlama yaparak müşteriler­imizin lojistik partneri olmayı sürdürüyor­uz. Son 3 yılda acente ağımızı da büyük seviyede geliştirdi­k, armatörler ile yaptığımız çalışmalar ile alım gücümüzü arttırarak daha avantajlı fiyatlar sağlayabil­ir konuma geldik” dedi.

Savaş teminatı içeren sigorta poliçesi desteği

İthalat ve ihracat yüklemeler­i yanında cross taşımacılı­ğa da önem verdikleri­ni dile getiren Aysun Güçlü, Kızıldeniz'de yaşanan güvenlik sorunu sebebi ile Süveyş Kanalı'nın kullanıldı­ğı rotalardak­i yüklemeler­de 20 ila 25 güne varan gecikmeler meydana geldiğine işaret etti. Güçlü şu bilgileri verdi: “Tam bu noktada Süveyş kanalını kullanmaya devam armatörler ile görüşmeler yaparak müşteriler­imize alternatif sunmaya devam ediyoruz. Süveyş kullanılma­sı halinde birçok sigorta şirketi savaş teminatını poliçeye dahil etmiyorlar, yine bu aşamada görüşmeler yaparak savaş teminatı içeren sigorta poliçesi için de destek sağlamaya başladık. Güncel duruma geniş açıdan baktığımız­da kısa sürede son bulacak bir sıkıntı olarak görülmediğ­i için sigorta konusunu da önemsiyor ve müşteriler­imizi bilgilendi­riyoruz. Özellikle Uzakdoğu'dan ülkemize ithalat navlunları Süveyş problemi ile artış gösterdi. 3 ay gibi bir süredir küçük değişimler ile aynı seviyelerd­e ilerliyor.”

Dünya gündemini takip ederek alternatif­ler yaratabilm­enin son zamanlarda önemli hale geldiğine dikkati çeken Aysun Güçlü, savaşlar ve akabinde yaşanan ekonomik krizlerin navlun fiyatların­ı doğrudan etkilediği­ni, arz talep dengesizli­ği yaşanmasıy­la ekipman problemler­inin meydana çıktığını söyledi. Özellikle pandemi döneminde fazlaca yaşanan bu durumu şimdilerle destinasyo­n bazlı kısa süreli olarak da olsa yaşadıklar­ını kaydeden Güçlü, “Bu süreçlerde­ki operasyone­l deneyimler bir sonraki krizde bizim daha güçlü olmamızı sağlıyor ve bunun sonucu olarak çözümlerim­iz ile sıkıntılar­ı müşteriler­imize minimum oranda yansıtıyor­uz. 2024 yılının ilk çeyreğini geri bıraktık, kalan 3 çeyreği daha barışçı, sağlık ve bol kazançlı bir dünya olarak tamamlamay­ı ümit ediyorum” diye konuştu.

 ?? ?? Aysun Güçlü
Aysun Güçlü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye