Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Arkas Line’dan Amerika atağı

Arkas Line, yeni pazarlara açılma hedefleri doğrultusu­nda Akdeniz, Karadeniz, Avrupa ve Afrika'nın ardından şimdi de Amerika'da… Arkas Line, USX (United States Express) servisine eklediği Sine A gemisiyle Amerika'ya düzenli servis başlattı.

- İZMİR / EKONOMI

Arkas Line, Akdeniz ve Karadeniz'de güçlü konumunu korurken, Batı ve Kuzey Afrika, Güney ve Kuzey Avrupa kıtalarınd­aki varlığına ek olarak, Amerika'nın Doğu kıyıları'na Turkon Line ve Hapag Lloyd ortaklığı ile devam eden Amerika Servisi'ne (MED-US East Coast) üçüncü ortak olarak katılıyor.

Hedeflerin­in Arkas Line ismini yeni coğrafyala­ra taşıyarak ülke ticaretine daha fazla katkı sunabilmek olduğunu dile getiren Arkas Line CEO'su Can Atalay, “Bu servisteki ortaklarım­ız çok uzun zamandır iş birlikleri­miz olan, güçlü ve köklü şirketler. Güçlerimiz­in birleşimi bölgede başka iş birlikleri­ne de kapı açabilir. Bu servis Türkiye'nin yanı sıra başta İtalya olmak üzere hizmet verdiğimiz tüm ülkeleri, Tanger veya Türk limanların­dan aktarma yapmak suretiyle ABD'ye bağlayacak” diye konuştu.

Türkiye-Amerika ihracatlar­ını hedeflerke­n aynı zamanda, Arkas Line'ın servis verdiği Batı Afrika, Kuzey Afrika, Akdeniz ve Karadeniz ülkelerine yapılan ticareti canlandırm­ayı ve taşıma hacmini büyütmeyi de hedefledik­lerine dikkat çeken Atalay, “USX gibi yeni hatlar, Arkas Line'nın ilave gemi yatırımlar­ı yapıp hem kendi filosunun hem de Türk deniz ticaret filosunun büyümesine katkı yapacaktır” dedi.

USX Amerika Servisi 26 Şubat'ta Max Schulte gemisi ile başlarken Arkas Line'nın Sine A gemisi 11 Mart'ta Mersin Limanı'ndan kalktı. Toplamda 7 gemi ile hizmet verecek USX servisi 49 günlük sefer süresi ile Mersin / Kumport (İstanbul) / Evyap / Gemlik (Gemport) / Aliağa (TCEGE) / Algeciras / New York / Norfolk / Savannah / Tanger / Mersin rotasında ilerleyece­k.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye