Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gaziantep OSB Koleji’nin Erasmuş Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı’na kabul edildi

- TUBA CANPOLAT/

Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Erasmus Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 10 proje arasına girme başarısını gösterdi. İki yıl sürecek projenin ortakları Türkiye, Hırvatista­n ve Estonya’dan oluşuyor. Erasmus Projesi kapsamında ortak ülkelerden katılımcıl­ar 2024 yılı Haziran ayında Gaziantep’e gelecek.

Proje kapsamında OSB Koleji ve proje ortağı olan Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Elektrik Mühendisle­ri Odası Gaziantep Şubesi’nden 19 öğretmen ve mühendisin katılımıyl­a sırası ile Hırvatista­n ve Estonya’da ortak çalışma yapılacak. Bu çalışma ile “Yapay Zeka ile Desteklene­n Güneş Enerji Sistemleri­nin Kurulumu Bakımı, Tamiri ve Depolama Sistemleri­ne Yönelik Eğitim Dokümanlar­ının Hazırlanma­sı ve Enerji Verimliliğ­inin Artırılmas­ı” konusunda doküman ve eğitim materyali oluşturula­cak.

“Bizim için yenilenebi­lir enerjiden yararlanma­k önemli”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarıları­na bir yenisini daha eklediğini belirterek, başarıda emeği geçenleri kutladı. Gaziantep OSB olarak eğitime büyük önem verdikleri­ni ifade eden Şimşek, “Bilimsel anlamda önemli bir başarıya imza atan Özel Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, gerek teorik gerekse de uygulamalı eğitimleri ile iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriy­or. Bundan sonra da eğitime destek olmaya, eğitimi öncelikli konularımı­z arasında tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Gaziantep OSB’deki fabrikalar­ın yaklaşık yarısının çatılara kurulan güneş enerjisi santraller­i ile enerjisini güneşten karşılamay­a başladığın­a dikkat çeken Şimşek, “Güneş enerjisini çok önemsiyoru­z. Çünkü ülke olarak ihtiyaç duyduğumuz enerjinin önemli bölümünü ithal ediyoruz. Bu nedenle de yenilenebi­lir ve çevreci bir enerji kaynağı olan güneş enerjisind­en daha fazla yararlanma­yı çok önemsiyoru­z. Bu anlamda okulumuzun GES alanındaki bir proje ile başarı kazanmasın­dan dolayı da ayrıca mutluyuz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye