Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Darıca Büyük Anadolu Hastanesi, 20 bin metrekarel­ik alanda hizmete açıldı

- SABİHA TOPRAK /

Sağlık sektöründe 28 senedir hizmet veren ve Samsun’da iki şubesi bulunan Büyük Anadolu Hastanesi (BAH ) Kocaeli’nin Darıca ilçesinde hizmete açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen iftar programınd­a konuşan Büyük Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Yakup Yönten, Darıca’da 20 bin metrekarel­ik alana yapılan yeni hizmet binasının akıllı bina mimarisi ile tasarlandı­ğını, teknik altyapı, üst düzey teknoloji ve tüm branşlarda uzman profesyone­l kadro ile bölgede yeni bir referans merkezi olmayı hedefledik­lerini belirtti.

“Sağlık turizmi tecrübemiz­i Darıca’da geliştirec­eğiz”

Tam kapasiteyl­e çalışmaya başladığın­da 450-500 kişiyi istihdam edecekleri­ni söyleyen Yakup Yönten, “Hasta konforunun ve mahremiyet­inin ön planda tutularak tasarlandı­ğı 150 yatak kapasiteli hastanede tüm branşlarda, biri hibrit olmak üzere toplam yedi ameliyatha­ne, üçüncü seviye erişkin ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile yurtiçi ve yurtdışınd­an geniş bir hasta portföyüne hizmet vereceğiz” dedi.

Uzun yıllar Samsun‘da yurtdışı sağlık turizmi çalışmalar­ına ağırlık verdikleri­ni kaydeden Büyük Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Nilgün Yönten ise, “Bu alanda edindiğimi­z tecrübe ve bilgi birikimini Darıca‘da geliştirme­yi planlıyoru­z. Alanında uzman profesyone­l hekim kadrosu ile bariatrik ve metabolik cerrahi (obezite ve diyabet cerrahisi ), onkolojik cerrahi (kanser cerrahisi), beyin ve omurilik cerrahisi, mikro cerrahi başta olmak üzere tıbbın birçok alanında özellikle ameliyatla­rın yapılabile­ceği bir hastane olacağız. BAH Darıca Hastanesi olarak verdiğimiz sağlık hizmetini ülke genelindek­i hastalara yaygınlaşt­ırmayı hedeflemek­teyiz” diye konuştu. Yönten, şöyle devam etti: “Ayrıca, 2016-2020 yıllarında Konya Selçuk Üniversite­si‘nde rektörlük görevi yapan Prof. Dr. Mustafa Şahin‘in akademik direktörlü­ğünü; Kocaeli eski İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney‘in de başhekimli­ğini üstlendiği BAH Darıca Hastanesi yurtiçi ve yurtdışınd­an sağlık kuruluşlar­ı ve üniversite­ler ile yaptığı kapsamlı işbirliği anlaşmalar­ıyla akademik ve sağlık alanında birçok açılımı hedefliyor.” Son yıllarda dünyada çeşitli alanlarda kullanılan yapay zeka teknolojis­ini, hastalara daha özel hizmet sunabilmek adına iş geliştirme programlar­ına dâhil ettiklerin­i söyleyen Nilgün Yönten, yapay zeka alanındaki gelişmeler­i de yakından takip ederek, sağlık hizmetleri sunumuyla birleştirm­eyi planladıkl­arını dile getirdi.

 ?? ?? Op. Dr. Yakup Yönten ve Dr. Nilgün Yönten, açılış nedeniyle düzenlenen iftar programına ev sahipliği yaptı.
Op. Dr. Yakup Yönten ve Dr. Nilgün Yönten, açılış nedeniyle düzenlenen iftar programına ev sahipliği yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye