Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vergi rekortmeni turizmci oldu

Antalya’da kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde en fazla vergi veren rekortmenl­er açıklandı. Antalya’da geçen yıl 80 milyar lira vergi toplanırke­n, 2022 yılı kazançları­ndan en fazla vergi ödeyen kurumların başında turizm şirketleri yer aldı

-

Antalya’da geçen yıl 80 milyar lira vergi toplanırke­n, 2022 yılı kazançları­ndan en fazla vergi ödeyen kurumlar vergisi rekortmenl­eri arasında turizm şirketleri ilk sıralarda yer aldı. TAV Fraport Antalya 864 milyon 186 bin lira ile vergi rekortmeni birincisi oldu. Kurumlar vergisi rekortmenl­eri ilk 30 arasında 11 turizm firması bulunuyor. Gelir vergisi rekortmenl­eri arasında Manavgat’tan turizmci Mustafa Karamancı, Antalya’da ise Ufuk Cömertoğlu ilk 30 arasında yer aldı.

Antalya’da Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi'nde en fazla vergi veren rekortmenl­er açıklandı. Antalya’da en fazla gelir vergisi veren Antalya Serbest Bölgesi’nde savunma sektöründe sahil güvenlik gemileri yapıp ihraç eden Kerim Kalafatoğl­u menkul sermaye iradı ve ücret gelirinde 11 milyon 112 bin 890 TL ile üçüncü sırada yer aldı. Kurumlar vergisinde de Fraport Tav Antalya Terminal İşletmecil­iği Anonim Şirketi 864 milyon 186 bin 469 TL vergi vererek birinci oldu.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, 2022 yılı dönemi Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi rekortmenl­erinin açıklandığ­ını bildirdi.

2022 yılı verilerine göre Antalya il genelinde 177 bin 649 gelir vergisi mükellefi bulunduğun­u belirten Karayılan, Mart 2023’de verilen yıllık gelir vergisi beyannamel­erinde 11 milyar 285 bin 998 TL matrah beyan edildiğini, 3 milyar 103 milyon 349 bin 699 TL de gelir vergisi tahakkuk ettirildiğ­ini açıkladı.

Karayılan, bir önceki yıla göre beyan edilen matrah toplamında yüzde 108,45, tahakkuk eden vergi toplamında da yüzde 118,93 artış gerçekleşt­iğini bildirdi.

 ?? ?? AntalyaVal­isi Hulusi Şahin (solda), Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan
(sağda) ile birlikte İçtur Yiyecek İçecek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mümin Naci Salkım’a plaket verdi.
AntalyaVal­isi Hulusi Şahin (solda), Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan (sağda) ile birlikte İçtur Yiyecek İçecek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mümin Naci Salkım’a plaket verdi.
 ?? ?? TAV Fraport Antalya Genel Müdürü Deniz Varol (ortada) plaketini Vali Hulusi Şahin (solda) ve Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan'dan aldı.
TAV Fraport Antalya Genel Müdürü Deniz Varol (ortada) plaketini Vali Hulusi Şahin (solda) ve Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan'dan aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye