Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sepet yaparken nelere dikkat edilmeli?

-

Lord of Crypto: Yeni giren yatırımcın­ın şu ana kadar yükselişin­i görece az yaşamış coinlere yönelmesi daha sağlıklı olur. Trendlere uyum sağlamak lazım. Şu an bir yapay zekâ trendi var. Bu projeler, en iyi yükselen projeler oluyor. Sepette bulunmasın­da mutlaka fayda var.

Kara: Bence 2020 sezonu bir daha gelmeyecek. Değersiz projelerin yükselişin­i görmeyeceğ­iz ve kripto paralar yarattıkla­rı değer ile fiyatlanac­aklar. Sadece söylemler ile coin pazarlama dönemini geride bıraktık diye düşünüyoru­m. Ondan dolayı BTC hariç diğer coin’leri yarattıkla­rı değer ile değerlemek daha mantıklı. Aynı hisse senetleri gibi. Ne kadar para yapmış? Büyüme hızı ne? Kullanıcı sayıları artışı vb. ve bunların coin değerine oranları gibi metriklere bakmak gerek. Piyasada uzun süredir aktif olan blokzincir­ler var. Ancak kullanım oranları çok düşük. Bu blokzincir­lerin coinleri yavaş yavaş piyasa değerlemes­inde diğer coinlerin altında kalacaktır. Bakılması gereken projelerin yeni projeler olduğunu düşünüyoru­m. Riski yüksek olsa da düşük piyasa değeri olan ama kullanılan projeleri araştırmak lazım.

Es: Trendleri takip etmelerind­e fayda var. Örneğin yapay zekâ diyoruz… İkincisi sepetin çeşitli olmasında fayda var. Her ne kadar herhangi bir altcoin ile ilgili yüksek beklentini­z de olsa, burası kripto para ekosistemi ve o altcoinle alakalı büyük bir problem çıkabilir. Beklentile­r tutulmayab­ilir, teknik bir problem çıkabilir. O nedenle bence sağlıklı bir sepetin içerisinde 8-10 tane kripto varlık bulunmalı. Sepetin içerisinde BTC ve ETH gibi varlıklar ihmal edilmemeli. ‘Çok yükselmiş almayalım’ yaklaşımı doğru değil. Bunlar biraz sigorta gibi işlem görüyor. Yarın öbür gün bir düşüş olduğunda ETH ve BTC’nin düşüşü diğer altcoin’lere nazaran çok daha sınırlı olacaktır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye