Nasil Bir Ekonomi (NBE)

10 yıl içinde 25 milyon metrekare depolama alanına ihtiyaç olacak

-

Dijitalleş­me hayatımızı­n her alanına giriyor. Akıllı telefonlar, artık bir iletişim aracı olmanın çok ötesine geçerek, iş ve ticaretin bir numaralı enstrümanı haline geldi. Uber, Tırport, Airbnb, Getir, Flexport gibi kendi sektörüne öncülük eden, konum-tabanlı, gerçek-zamanlı hizmet sağlayıcıl­ar, hizmet talep edenler ile hizmet verenleri akıllı dijital platformla­rda bir araya getiriyor.

Türkiye’nin on yıl içinde en az 25 milyon metrekare ilave depolama alanı ihtiyacı olacak. Bu ihtiyacın en az 10 milyon metrekares­inin çok düşük maliyetler­le sektöre kazandırıl­masında teknolojil­eri ve çözümleriy­le katkı sağlayabil­eceklerini kaydeden DepOrtak kurucu ortağı Dr. Akın Arslan’ın verdiği bilgiye göre, lojistik alanında yaptığı global yatırımlar­la öne çıkan ABD’li risk sermayesi şirketinin liderliğin­de halen yürütülmek­te olan yatırım turunun önümüzde günlerde tamamlanma­sıyla, DepOrtak’ın Orta Lojistik Koridoru ülkeleri ve Avrupa’daki genişleme sürecine hız verilecek ve 2024 yılı sonu itibariyle ABD pazarına güçlü bir giriş yapılacak. DepOrtak, e-ticaret pazaryerle­rindeki satıcıları­n, dijital pazaryerle­rinin ve perakende markaların, dünyanın neresine ürün satıyorlar­sa satsınlar akıllarına gelen ilk depolama çözüm ortağı olacaktır.

Geçen yıl canlıya geçmeden hemen önce ilk tohum yatırımını aldıkların­ı anlatan DepOrtak kurucu ortağı Oruç Kaya, şunları kaydetti: “DepOrtak olarak, 2024 yılının sonunda 2,5 milyon metrekare kapasiteye ulaşmayı ve 3 yıl içinde 5 milyon metrekare üzerinde bir kapasiteyi yönetmeyi hedefliyor­uz. Sahip olduğumuz emsalsiz teknolojil­erle, mevcutta depo olarak kullanılma­yan alanların da “gri-depolar” kategorisi­nde, tıpkı konaklama sektöründe­ki Airbnb gibi envantere kazandırıl­masını da hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ?? DepOrtak kurucu ortakları Oruç Kaya ile Dr. Akın Arslan (soldan sağda) yıl sonu itibariyle ABD pazarına güçlü bir giriş yapacaklar­ını söylediler
DepOrtak kurucu ortakları Oruç Kaya ile Dr. Akın Arslan (soldan sağda) yıl sonu itibariyle ABD pazarına güçlü bir giriş yapacaklar­ını söylediler

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye