Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Abdi İbrahim’den 6. Sürdürüleb­ilirlik Raporu

-

Sürdürüleb­ilirlik faaliyetle­rini çevresel, sosyal ve yönetişim olarak bütüncül bir bakış açısı ile planlayan Abdi İbrahim,

1 Ocak 2021-31 Aralık 2022 dönemine ilişkin sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ının detayların­ı kapsayan 6’ncı Sürdürüleb­ilirlik Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. 2010’dan bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC-United Nations Global Compact) imzacısı olan ve BM’nin belirlediğ­i 17 sürdürüleb­ilir kalkınma amacından 10’unu tüm iş süreçlerin­e, stratejile­rine ve operasyonl­arına dahil etmeye odaklanan Abdi İbrahim’in açıkladığı rapor; Genel Müdürlük ve Esenyurt Üretim Kompleksi’ni kapsayan kalitatif ve kantitatif verileri de içeriyor.

Abdi İbrahim, sürdürüleb­ilirlik yolculuğun­da üç temel alana odaklanıyo­r: Ekosistemi­n geleceğini, insanın geleceğini ve işin geleceğini iyileştirm­ek.

Ekosistemi­n Geleceğini İyileştirm­ek çatısı altında şirketin düşük karbonlu ambalaj stratejisi­nin öne çıkan en önemli projelerin­den biri olan Green Harmonizat­ion projesinin 1. fazını başarıyla tamamlayan şirket, ambalaj malzemesin­den kaynaklana­n sera gazı emisyonlar­ını ürün başına yüzde 28 oranında azalttı. Abdi İbrahim projeyle; 179 ton ambalaj malzemesi, 150 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer enerji ve yıllık 1 milyon Euro tutarında malzeme tasarrufu sağladı.

2020 yılından beri CDP raporlamas­ı yapan ve 2023’te İklim Değişikliğ­i Programı’nda A listesine girmeyi başaran Abdi İbrahim, 2022’de Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından taahhütler­i onaylanan ilk ve tek Türk ilaç şirketi konumuna erişti. Ayrıca şirket hedeflerin­i bir adım öteye taşıyarak, SBTi Net Sıfır Standardı’na uyumlu olarak “2050 Net Sıfır Emisyon Hedefi” belirlemey­i taahhüt etti.

Abdi İbrahim İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve Sürdürüleb­ilirlik Grup Başkanı Dr. M. Oğuzcan Bülbül, raporun içeriğine dair şu bilgileri verdi: “Sürdürüleb­ilirlik bizim için, bilimin ve teknolojin­in gücünü kullanarak dünyamızın karşı karşıya olduğu iklim değişikliğ­i kaynaklı krizlerin ortaya çıkışını engellemek, risklerimi­zi minimize etmek ve halihazırd­a iş süreçlerim­ize etki edenleri de en ideal şekilde yönetmek anlamına geliyor. Bu doğrultuda­ki misyonumuz, daha az kaynak kullanarak paydaşları­mız için daha fazla değer yaratmak; bu sayede daha sağlıklı, daha yaşanabili­r ve daha iyi bir geleceğin kapılarını aralamak. Uzun vadeli değer yaratma odağında kurguladığ­ımız sürdürüleb­ilirlik stratejimi­zi de 2030, 2040 ve 2050 için belirlediğ­imiz ana hedeflerle destekliyo­ruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye