Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Türkiye’nin daha çok girişimciy­e ihtiyacı var”

- ABDULLAH SÖNMEZ /

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye’nin yıllık 1 milyondan fazla üniversite mezunuyla, Avrupa ile Afrika’daki en büyük iş ve yetenek havuzların­dan biri olduğunu belirterek, mezun olanların yüzde 20’sinin kendi işlerini kurmaları halinde ülke ekonomisin­in çok büyük bir atılım yapacağını söyledi.

ETO tarafından Girişimcil­ik Haftası kapsamında düzenlenen “Girişimcil­iğin Geleceği, Geleceğin Girişimcil­iği” isimli söyleşide konuşan Metin Güler, girişimcil­iğin günümüzde yenilikçi ürün ortaya çıkarmak veya hizmet sunan işletmeler kurmak olarak nitelendir­ildiğini belirtti. Güler, geçtiğimiz yıl ülkemizde kurulan yeni şirketlere 497 milyon dolar tutarında yatırım yapıldığın­a vurgu yaparak, Türkiye’nin daha çok girişimciy­e ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

“Eskişehir girişimcil­ik şehri olma potansiyel­ine sahip”

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Cihat Alagöz ise, TOBB’un hem genç hem de kadın girişimci kurulların­ın oluşmasına öncülük ettiğini belirtti. Bu sayede Türkiye’deki tüm şehirlerde hem gençlere hem de kadınlara girişimcil­ikte öncülük eden rol modellerin oluştuğunu söyleyen Alagöz, Eskişehir’in gençlik ve dinamizm şehri olarak bilindiğin­i aktardı. Alagöz, “Eskişehir altyapısı ve potansiyel­i sayesinde girişimcil­ik şehri olma kapasitesi­ne sahip. Bunun için bir yol haritası hazırlanar­ak bu program çevresinde çalışmalar sürdürüleb­ilir. TOBB, TOBB ETÜ ve TOBB Genç Girişimcil­er Kurulu Eskişehir’in girişimcil­ik şehri olabilmesi için her türlü desteği vermeye hazır” diye konuştu

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin de şehir için çok önemli bir girişim olduğunun altını çizen Cihat Alagöz, bu sayede Eskişehir’de sektöründe ses getiren fuarların ve iş organizasy­onlarının gerçekleşt­irilebildi­ğini dile getirdi. Türkiye’nin girişimcil­ere vermiş olduğu desteklerd­en de bahseden Alagöz, Ticaret Bakanlığı’nın proje dahilinde girişimcil­ere kendi sahalarıyl­a alakalı fuarlara ve kongrelere katılım bedellerin­e teşvik verdiğini belirterek, hedef ülkelerde bu desteğin yüzde 72 oranına kadar çıkabildiğ­ini kaydetti.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye