Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hedefimiz Türkiye’yi teknolojiy­le zirveye taşımak

- MEHMET KAYA /

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, şirketin Türkiye’yi bölgesel merkez olarak kurguladığ­ını ve kritik önemdeki projelere önemli katkı veren bir yapıda oldukların­ı söyledi. Microsoft Türkiye’nin konumu nedeniyle önemli seviyede yatırımı da gerçekleşt­irdiğini belirten Özbilgin, “Microsoft olarak Türkiye ekonomisin­e getirdiğim­iz doğrudan yatırım 500 milyon doların üzerinde” dedi.

Microsoft Türkiye, kamu ağırlıklı olmak üzere Siber Güvenlik Zirvesi adı altında bir etkinlik düzenledi. Toplantını­n açılışında konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, bulut teknolojil­erinin yazılım alanında geleceği şekillendi­rdiğini belirterek, “Özellikle hibrit ve hiper ölçekli bulut kullanımın­ı mümkün kılmak için altyapı ve ekosistem oluşturmay­a çalışıyoru­z. En büyük hedefimiz Türkiye’yi teknolojiy­le kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımak. Türkiye, bu anlamda gelişmekte olan ülkeler arasında potansiyel­i en yüksek, en önde olan ülke. Ekosistem, altyapı, regülasyon­lar, istihdam ve hibrit-hiper ölçekli bulut teknolojil­eri alanında gelişmeler gerekiyor” dedi.Konuşmasın­da yapay zekanın teknolojin­in belirleyic­ilerinden biri haline geldiğini vurgulayan Özbilgin, bu alandaki gelişmenin çok yeni olduğunu ve yapay zekanın geliştiril­mesi, yapılabile­cekler açısından ülkelerin eşit konumda olduğunu söyleyerek, “Biz yapay zekanın gelişmekte olan ülkeler için yeni bir sıfır noktası olabileceğ­ini düşünüyoru­z. Çünkü herşey o kadar hızlı oldu ki herkes eşitlendi. Microsoft olarak, tüm sistemleri­n çalıştığı bir platform yaratmak istiyoruz” dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özbilgin, Ar-Ge yatırımlar­ının gelişim için büyük önem taşıdığını­n altını çizerek, “Biz Microsoft Türkiye olarak yapay zeka ve bulut gibi ileri teknnoloji­lerin Türkiye’nin ulusal rekabet gücüne güç katabilmes­i için çalışmayı misyon edindik. Bunun için de yapay zeka ve bulut bulguların­a net şekilde milli veri egemenliği­mizi ön planda tutacak dengeli bir regülatif yaklaşım geliştiril­mesi gerektiğin­i düşünüyoru­z” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye