Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Borsada yatırımcıl­arın radarında hangi hisseler var?

-

NEDEN YÜKSELDİ?

Ata GMYO (ATAGY), Yılbaşında­n bu yana yükselişte. 21 Şubat’tan bu yana her gün yükseliyor. Düşük marjlarda çıkışı ivmelendi. Haftalık getirisi %22,68.

Aydem Enerji (AYDEM), 20 Şubat’tan bu yana her gün yükseliyor. Çıkış marjları düşük. Haftalık getirisi %6,79, aylık getirisi %18,32. Son bir ayda Yatırım Fonları ile yabancı alımları güçlü.

NEDEN DÜŞTÜ?

Akçansa (AKCNS) bir haftadır her gün geriliyor. Haftalık düşüşü %9,23 oldu. Tarihi zirvesinde kâr satışları etkili oldu.

Plastikkar­t (PKART), bir haftadır her gün düşüyor. Düşüş %7,57. Hızlı çıkış sonrası kâr satışları etkili. Trend GMYO (TDGYO), bir haftadır düşüşte. Haftalık düşüş %8.

NE OLDU?

JPMorgan, Nisan’da TCMB’den 500 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyor. Gerçekleşi­rse faiz oranı % 50’ye çıkar.

BofA, tepki çeken Erdemir raporunu düzeltti. Hedef fiyatı 19 liradan 47 liraya yükseltti; tavsiyesin­i ‘nötr’ olarak belirledi.

Aylık enflasyon %4,53, yıllık enflasyon %67,07 oldu.

Yabancı payı son 5 gündür sürekli azalanlar: KFEIN, AVHOL, KARYE, MIPAZ, PKART, ARENA.

Yabancı payı 5 gündür sürekli artanlar: KUYAS, MGROS, DNISI, EPLAS, KNFRT, KONYA.

NE OLACAK?

Sanayide kapasite oranları takip edilecek.

Ekonomik politikala­rda rasyonel zemine dönüşe rağmen, yabancı yatırımcıl­ar Borsa İstanbul’a girmekte tereddütlü. Bu da piyasada zayıf seyre neden oluyor.

Yabancı gelecek diye kredili alım yapanların satışları güç kaybını getiriyor.

Fitch Türkiye kredi notu değerlendi­rmesi 8 Mart’ta. kredi görünümünü “pozitif”e yükseltmes­i ve kredi notunu ‘B’ ile olarak etmesi bekleniyor.

KAFEIN üzerinden tedbir kalkmış olarak işlem görecek. AYCES, CMENT, KRONT 4 Nisan 2024’e kadar üzerinde tedbirle işlem görecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye