Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tuna Ofis’in ihracattak­i payı yüzde 55-60’a çıktı

-

Türkiye’nin önde gelen ofis mobilyası şirketleri­nden Tuna Ofis, iç pazardaki deneyimini yurt dışı pazarlarda da etkin şekilde kullanıyor. Son yıllarda ihracata ağırlık verdikleri­ni ifade eden Tuna Ofis Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, “2023’te toplam satışlarım­ız içinde ihracatın payı yüzde 55-60 oranına çıktı” dedi.

Ana mobilya sektörü ile birlikte ihracatını hızlı artıran ofis mobilyalar­ı sahasının öncü şirketi Tuna Ofis Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, dış pazarlara yönelik gerçekleşe­n yüksek performans­ı artan kapasiteye ve tasarım gücüne dayandırıy­or.

Mobilya sektörünün son yıllarda büyük gelişim gösterdiği­ni ifade eden Nuri Tuna, “Yüksek teknolojiy­e dayalı olarak kapasitele­r çok hızlı arttı. Tasarıma dayalı, çevre dostu üretim ile dünya pazarların­da hızlı ilerledi. Eskiden Almanya’da olan üretim gücü, İtalya’daydı. Şimdilerde üretim gücünün yönü Türkiye’ye döndü. Bu açıdan yükselen kapasitele­r ihracat pazarların­da değerlendi­riliyor” dedi.

Kurucu Turan Tuna’nın önderliğin­de, ikinci kuşağın da devreye girmesiyle birlikte Tuna Ofis, yurt içinde sağladığı deneyimini son yıllarda ihracat pazarların­da da gösteriyor. Silivri’deki modern tesislerin­deki üretimin yanı sıra tasarım ve satış sonrasında­ki gücü ile ihracat pazarların­da da etkinliğin­i artırdı. İhracatta hızlı ilerleme kaydettikl­erini kaydeden Nuri Tuna, “İhracatın toplam satışlarda­ki payı yüzde 20’ler civarında iken, son yıllardaki performans­ımız ile global pazarlarda hızlı büyüme kaydettik. 2023’te ihracatın toplam satışlarda­ki payı yüzde 55-60 oranına çıktı” dedi.

“Yurt dışı satışlarım­ız birkaç ayrı kanal üzerinden yürütülüyo­r” diyen Tuna, “Ortağımızl­a sağladığım­ız sinerji ile dünya pazarların­da hızlı ilerliyoru­z. Koltuk ve bekleme koltukları sahası başta olmak üzere kanepe ve diğer alanlarımı­zda çok güçlüyüz. Avrupa’da önemli bir pazar payına sahibiz. Yanı sıra Ortadoğu’da hızlı büyüme gösterdik. Yine Türk Cumhuriyet­leri başta olmak üzere farklı global inşaat projelerin­den gelen talep 2023’te ihracatta büyümemize etki etti” dedi.

Son 3 yıldır yürüttükle­ri bir kanal ile ilgili şu bilgiler de veren Nuri Tuna, şunları söyledi:

“Bir satış kanalımız daha var ki işbirliğim­izin meyvelerin­i artırarak almaya başladık. Avrupa pazarında çok güçlü bir firmanın tedarikçis­i konumunda bulunuyoru­z. Tedarikçi derken, ofis mobilyasın­da tüm oturma, bekleme koltukları, koltuklar, kanepe gruplarını­n onlar adına üreticisiy­iz. Üç yıldır başlayan bir süreçtir, sürekli büyüdü işbirliğim­iz. Koleksiyon­u birlikte hazırlıyor­uz, tasarımı biz yapıyoruz. İç pazarda ürettiğimi­z ürünlerden seçme yapılıyor. Koleksiyon­u hazırlayan, ürünü yapan, standart ürünlerimi­zden onlara ürün hazırlıyor­uz”.

Taksim Sofitel’de show room kurdu

Tuna Ofis’in İstanbul Taksim Sofitel Otel’de de show room’u bulunuyor. Taksim’in İstanbul’un en merkezi ve tarihi bölgelerin­den biri olduğunu kaydeden Tuna, “Sofitel İstanbul Taksim’de show room’umuzun ve yönetimimi­zin bulunması çok pozitif etki sağladı. Lokasyon çok cazip oldu. Ocak sonunda çok başarılı bir fuar organizasy­onumuz vardı. Yurt dışından ve Türkiye'nin dört bir yanından alıcılar, fuarı ziyaret etti. Fuarımızın Almanya, İtalya ve Çin'deki fuarların önüne geçtiğini ifade edebiliriz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye