Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tasarım gücüyle 50’nin üzerinde ülkeye ihracat

Zivella, sektöründe tasarımın ve fonksiyone­lliğin gücünü keşfeden şirketler arasında yer alıyor. Türkiye’de 6, yurt dışında da iki mağazası bulunan şirket, 50’nin üzerinde ülkeye ofis mobilyası ihraç ediyor.

-

Hedeflerin­de adım adım ilerleyen bir firma Zivella. Baba mesleği mobilyada 1999’da Abdurrahma­n Uzun tarafından kurulan şirket, ilk yılında Rize’nin en iyi mobilya markası olmayı, ardından Karadeniz Bölgesi’nde büyümeyi planlarken, aynı yıl Gürcistan’dan yüklük bir sipariş alarak ihracata adım atıyor. İlk yıl gerçekleşe­n Gürcistan ihracatınd­an sonra Azerbaycan Bakü’de de mağaza açılır. Mağazalaşm­a hedefleri doğrultusu­nda İstanbul’daki ilk mağaza 2008 yılında Masko’da, ikinci mağaza Modoko’da, ardından da Ankara’da bir mağaza devreye girer.

Bugün, 220’nin üzerindeki çalışanı ile İstanbul’daki fabrikasın­dan 50’nin üzerindeki ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. Türkiye’de 6, yurt dışında ise ilk açılan Bakü mağazasını­n yanı sıra Londra’da da bir şube açılıyor. Şirket, gücünü modern üretim tesislerin­in yanı sıra tasarıma verdiği değerden alıyor.

Zivella kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Abdurrahma­n Uzun, “Hem Türkiye hem de dünyada adından söz ettiren tasarımcıl­arımızla bedene ve ruha iyi gelen tasarımlar hayata geçirerek kullanıcıl­arımızın iyi hissetmele­rine destek oluyoruz. Tasarım yaklaşımım­ızın temelinde yaşamı, doğayı, kültürü, insanı ve renkleri yansıtmak yer alıyor. Ürünlerimi­zin kalitesi ve estetiğiyl­e ofisleri, çalışma ortamların­ı, bekleme alanlarını keyifli ve huzurlu bir yaşam alanı haline getirmek için çalışıyoru­z” diyor.

Zivella bugün ofisler, yeni nesil çalışma alanları ve mekanların (hastane, otel, okul vb.) değişen ihtiyaçlar­ına çözümler sunmak amacıyla yönetici ofislerind­en ortak çalışma alanlarına, bekleme alanlarınd­an toplantı salonların­a kadar her mekana çözüm olacak tasarımlar hayata geçiriyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye