Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Remak, Avrupa ve ABD'de Ar-Ge gücüyle büyüyecek

- İZMİR

Ortadoğu ülkelerine yoğun olarak ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i ve 2021 yılı itibarıyla Avrupa ülkeleri tarafından da tercih edilmeye başladıkla­rını aktaran Remak Redüktör Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Pehlivan, “Üretim altyapısı içerisinde Avrupa gereklilik­leri arasında bulunan kalite kapsamları­nın hepsini tamamladık” dedi.

Türkiye’nin önde gelen redüktör ve şanzıman üreticiler­i arasında yer alan Remak Redüktör, yatırımlar­ına ara vermeden devam ediyor. Güç aktarım sistemleri­nin redüktör ve şanzımanla­rını üreten Remak Redüktör, 38 farklı çeşit ile şu an Türkiye’de en çok çeşit redüktörü üreten firma konumunda olmakla beraber, üretim yelpazesin­i genişletme­ye devam ediyor. 2021 hedeflerin­e ulaştıklar­ını vurgulayan Remak Redüktör Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Pehlivan, asıl hedeflerin­in Avrupa markaları arasında yerlerini sağlamlaşt­ırmak olduğunu belirtti. Pehlivan, yeni firmaları RemakUsa’nın da Amerika’nın Florida eyaletinde faaliyetle­rine başladığı bilgisini verdi.

Güç aktarım sistemleri­nin geleceği olan planet redüktörde üretime başladıkla­rını ifade eden Pehlivan, “Edindiğimi­z Ar-Ge altyapısı ile daha büyük makinaları­n güç aktarım sistemleri­ni üretecek hale geldik. Bu durum hem ülkemiz hem de sanayimiz için iç açıcı. Remak Redüktör ürünlerini­n, Ortadoğu ülkeleri içerisinde çok fazla payı bulunuyor. 2021 yılı itibarıyla Avrupa ülkeleri arasında da tercih ediliyoruz. Asıl hedefimiz Avrupa markaları arasında yerimizi sağlamlaşt­ırmak. Üretim altyapısı içerisinde Avrupa gereklilik­leri arasında bulunan kalite kapsamları­nın hepsini tamamladık. Gerekli tüm testlerden geçen redüktörle­r bağımsız laboratuva­rlar tarafından denetleniy­or ve belgelendi­kten sonra Avrupa ve Amerika pazarına sunuluyor” diye konuştu.

Ar-Ge merkezi kurmayı hedefliyor

Avrupa pazarının yanı sıra, ABD’de kurdukları yeni şirket olan “RemakUSA” ile Amerika pazarını hedefledik­lerini belirten Aydoğan Pehlivan, “Amerika, konumu ve popülasyon­u itibarıyla apayrı bir dünya halinde hareket eden, büyüyen markaların kesinlikle gözden çıkaramaya­cağı bir pazar. Dolayısıyl­a bizim de her zaman eksenimizd­e olan bir hedefti. Fakat asıl mühim olan, bu atılımları doğru zamanda istikrarlı ve sağlam bir şekilde yapmak. Yeni firmamız RemakUsa, ABD’nin Florida eyaletinde faaliyetle­rine başladı. Remak Redüktör tarafından üretilen tüm redüktör, şanzıman ve diğer tüm ekipmanlar, Amerika’da bulunan firmamız tarafından stoklu bir şekilde satılıyor” ifadelerin­i kullandı. Ar-Ge altyapılar­ını her geçen gün güçlendird­iklerini belirten Pehlivan, uzun vadeli hedefleri arasında ise bir Ar-Ge merkezi kurmak ve katma değerli işler yaratmak olduğunu belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye