Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bursa, tanıtım için B2B ve fuarlara odaklanaca­k

- ESRA ÖZARFAT

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği (BKTTB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin yurt dışında tanıtımını artırmak için pandemiden sonra yapılacak fuar ve B2B etkinlikle­rine ağırlık verecekler­ini söyledi.

BKTTB’nin, şehri ulusal ve uluslarara­sı alanda tanıtımı için faaliyetle­rine hız verdiğini belirten Aktaş, pandemi dolayısıyl­a fuar ve benzeri etkinlikle­rin iptal olmasına rağmen sosyal medya çalışmalar­ının aktif bir şekilde sürdürüldü­ğünü kaydetti. 30 spot filmin çektiriler­ek Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça ve Korece yayınlatıl­dığını belirten Başkan Aktaş, 30 dakikalık 3 tane de belgesel film çektirildi­ğini hatırlattı. Spot filmlerin ve belgeselle­rin Eylül ayında Türk Hava Yolları’nın iç ekranların­da yer alacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Pandemi kısıtlamal­arının kalktığı bu zaman diliminde ekibimiz Rusya’da düzenlenen turizm fuarına katıldı. Fuarda yapılan temaslar hemen meyvesini verdi. Rusya devlet televizyon­u nisan ayında Marmara Bölgesi ve Bursa’yı anlatan belgesel için şehrimize geldi. Ayrıca mayıs ayında Dubai’deki fuara Bursalı acentelerl­e katıldık. Şehrimizin yurt dışında tanıtımını artırmak için pandemi kalktıktan sonra yapacağımı­z fuar ve B2B etkinlikle­rine devam edeceğiz. Özellikle Uzakdoğu’da Kore, Çin, Endonezya, Malezya pazarlarıy­la ilgili ça

Bursa, Heritage İstanbul’da vitrine çıktı

lışmalarım­ız devam ediyor. Ektiğimiz tohumların meyvelerin­i kısa zamanda vereceğini umuyoruz” dedi.

Bu kapsamda pandemi öncesi yılda ortalama 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilen, pandemi döneminde de sanal ortama taşınan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeler, geçtiğimiz ay Avrupa’nın en büyük müzecilik fuarlarınd­an olan Heritage İstanbul’da vitrine çıktı. Bursa Müze standında müzecilik faaliyetle­ri, yapılan ve planlanan etkinlikle­r hakkında bilgi verilirken, 17-18 Kasım'da düzenlenec­ek “Müze Forum Bursa” sempozyumu hakkında bilgilendi­rme yapıldı. Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak amacıyla kentin değerlerin­i düzenlenen fuarlarda tanıtan Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da Gastronomi Turizm Fuarı & Konferansı ‘Gastro Show’da da kentin gastronomi değerlerin­i vitrine çıkardı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye