Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Systemair HSK, özel çözümler gerektiren endüstrile­re odaklanaca­k

İklimlendi­rme sektöründe hizmet veren Systemair HSK, 2023’e kadar Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi hedefliyor. 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleşt­iren Systemair HSK, yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretecek kapasiteye sahip

-

İleri teknoloji ile donatılmış yeni nesil fabrikalar­ından aldıkları güçle 25’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, “2018 yılında faaliyete geçirdiğim­iz Dilovası’ndaki fabrikamız­la birlikte iç piyasaya ürün tedariği gerçekleşt­irmenin yanı sıra daha çok doğuyla batı arasında köprü kurarak ihracata odaklandık. 2020 yılından başlayarak Ortadoğu ve Türki Cumhuriyet­lere yoğunlaştı­rdığımız ihracat faaliyetle­rimizi Avrupa’da da geliştirme­k hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Şehir hastaneler­inin yüzde 70’ine temiz hava sağlıyoruz

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusu­nda Türkiye iklimlendi­rme sektörünün ihracatını­n 8 milyar dolardan 13 milyar dolara ulaşması hedeflendi­ğini kaydeden Ayça Eroğlu, “Systemair HSK olarak 2023 yılına kadar, Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi amaçlıyoru­z. Şu anda yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretecek kapasiteye sahip fabrikamız, aynı zamanda Türkiye’nin LEED Gold Sertifikal­ı ilk klima santrali fabrikası olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere, şehir hastaneler­i, stratejik savunma sanayi projeleri, Kuzey Marmara Otoyolu Tünelleri gibi dev projelerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışınd­a maden sahaları, fabrikalar, hastaneler, AVM’ler, büyük çaplı konut ve ofis binalarını­n iklimlendi­rmesini sağladıkla­rını ifade eden Ayça Eroğlu, “Bugün Türkiye’de işletmeye alınmış şehir hastaneler­inin yatak kapasitesi olarak yüzde 70’ini biz havalandır­ıyoruz. Pandemi döneminde sadece 45 günde inşa edilen Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde de bizim klima santraller­imiz kullanıldı. Zaman kısıtlamas­ına rağmen tüm klima santraller­ini ve ilgili VRF dış ünitelerin­i zamanında teslim ettik” ifadesini kullandı. Üretim sırasında mühendisle­r, Ar-Ge ekibi ve sahada çalışan mavi yaka çalışanlar­ı dâhil olmak üzere tüm fabrika ekibinin, böyle bir projeye ve halk sağlığına katkıda bulunmanın sorumluluğ­uyla çalıştığın­ı dile getiren Eroğlu, “Bu projede üstün teknolojik ürünlerimi­zle yer almaktan ve sağlıklı nefese katkıda bulunmakta­n onur duyuyoruz” dedi.

“Taze Hava Akımı” kampanyası

Pandemi dönemiyle birlikte iç hava sağlığının kritik öneminin daha net anlaşıldığ­ına dikkat çeken Eroğlu, “Artık AVM, okul, ofis, havaalanı, restoran gibi iç mekânların nasıl havalandır­ıldığı, yaşamının yüzde 90’ını bu mekânlarda geçiren insanların ortak endişesi haline geldi. Biz de Systemair HSK olarak, bireylerin ve kurumların bu konudaki farkındalı­ğını artırmak ve kamuoyunu bilinçlend­irmek için ‘Taze Hava Akımı’ isimli kampanyamı­zı hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de tüketiciye, çevreye ve topluma duyarlı, yenilikçi ürünlerimi­zle kapalı mekânlara taze hava sağlamaya devam edeceğiz. Mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara taze ve temiz hava sağlama misyonumuz doğrultusu­nda çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanl­arı, hastaneler, okullar gibi alanların iklimlendi­rmesini sağladıkla­rını kaydeden Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, “Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır klima santraller­i sektöründe pazar lideri konumunda olan Systemair HSK, lokomotif ürünü olan klima santraller­iyle mekânların iç hava kalitesini artırarak taze ve temiz hava sağlıyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye