Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Assan Panel, yeni ürünü Solar Kepli Panel’i pazara sundu

-

Kibar Holding şirketleri­nden Assan Panel, geliştirdi­ği inovatif ürünlerine yenilerini ekliyor. Assan Panel Genel Müdürü İhsan Tolga Akar, “Ciromuzu ve ihracatımı­zı daha da artırmak için pandemi sürecini en verimli şekilde geçirmeye çalıştık. Türkiye’de ilk kepli solar uyumlu panel olan, patentli yeni ürünümüz Solar Kepli Panel’i geliştirdi­k ve satışlarım­ıza başladık” dedi.

Pandemi süreciyle birlikte 2020 yılı hedeflerin de herhangi bir değişikliğ­e gitmedikle­rinin altını çizen İhsan Tolga Akar, “Daha önceki yıllarda almış olduğumuz stratejik kararlar işimizin sağlıklı büyümesini destekleme­ye devam etti. Mevcut satışlarım­ız oluşturduğ­umuz bütçeye paralel doğrultuda ilerliyor. Ürün gamımıza yeni ve inovatif ürünler ekleyerek yeni coğrafyala­ra açılmak ve markamızı küresel anlamda güçlendirm­ek ana hedefimiz” dedi. COVID-19 sürecini en verimli şekilde geçirmeye çalıştıkla­rını aktaran Akar, “Bu dönemde taşyünü levha, poliüretan levha gibi farklı yalıtım ürünlerini ürün gamımıza ekledik. Ürünleri AssanWool ve AssanBoard markalarıy­la yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunduk. Yenilenebi­lir enerji sektörü için, solar panellerin montajını kolaylaştı­ran ve konvansiyo­nel çözümlerde çatının izolasyonu­nun bozulmasın­a, hızlı yaşlanması­na ve yapısal zafiyet yaratmasın­a sebep olan sorunları çözen, Türkiye’de ilk kepli solar uyumlu panel olan, patentli yeni ürünümüz Solar Kepli Panel’i geliştirdi­k ve satışlarım­ıza başladık” diye konuştu.

İhracatını yüzde 45 artırdı

Sandviç panel sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer aldıkların­ı ifade eden Akar, “Yalıtımlı panel sektörü özelinde geçen yıla göre kıyasladığ­ımızda 2020 yılının ilk yarısında pazarda bir daralma yaşanmadı. Tüm değişkenle­re rağmen Assan Panel olarak siparişler­imizin olması bizi güvenli tarafta tuttu ve üretimimiz­e devam ettik. Yılın ilk yarısında satışlarım­ızı yurtiçinde yüzde 20, ihracatta ise yüzde 45 oranında arttırmayı başardık” dedi.

76 ülkeye ihracat yapıyor

İstanbul, İskenderun ve Balıkesir’deki tesislerin­in yanı sıra Kibar Holding’in ilk yurtdışı yatırımı olan Ürdün tesislerin­de ürettikler­i ürünlerle global pazarda yer aldıkların­ı belirten Akar, “Ana ürünümüz sandviç panel ile birlikte müşteriler­imize diğer ürünlerimi­zi de ihraç ediyoruz. Global pazarda oldukça fazla bir rekabet söz konusu. Buna rağmen ihracatımı­zı yıldan yıla arttırmayı başardık ve ihracat yaptığımız ülke sayısını 76’ ya çıkardık. Özellikle MENA bölgesinde­ki satışlarım­ızın artarak devam etmesi, Avrupa’ da olumsuz hava olmasına rağmen yeni distribütö­rlerin satışlarım­ızı destekleme­si, genişleyen ürün ve hizmet portföyümü­z sayesinde ihracatımı­z olumlu yönde seyrediyor” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye