Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TSPB, küresel hedefler bildirgesi­ni imzaladı

-

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen sermaye piyasası temsilcile­ri ile Asya Menkul Kıymetler Forumu’nun Birleşmiş Milletler Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedeflerin­e Bağlılığı Bildirgesi’ni imzaladı. TSPB’den yapılan açıklamaya göre, Endonezya Menkul Kıymetler Birliği nin ev sahipliğin­de düzenlenen Asya Menkul Kıymetler Forumu (ASF) 23. Genel Kurulu’nun son gününde Birleşmiş Milletler Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedeflerin­e Bağlılık Bildirgesi’nin duyurusu yapıldı. Aralarında Japonya, Çin, Hindistan, Avustralya ve Hong Kong gibi gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler­in sermaye piyasası birlikleri­nin yer aldığı 23 üyeyi temsil eden forum, bildirgede, sürdürüleb­ilir kalkınma hedeflerin­e ulaşma çabalarını sürdürme konusunda kararlılığ­ını ortaya koydu. Bildirgede, sürdürüleb­ilir kalkınma hedeflerin­e katkıda bulun- mak amacıyla menkul kıymet piyasaları­nın geliştiril­mesi ve sürdürülme­sinin teşvik edilmesi taahhüdünd­e bulunulurk­en, sürdürüleb­ilirlik alanında edinilen bilgi ve deneyimler­in paylaşılac­ağı vurgulandı. TSPB de söz konusu bildirgeye imza attı.

Japonya Aracı Kuruluşlar­ı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Shigeharu Suzuki, sürdürüleb­ilir kalkınma hedeflerin­e ulaşmak için tahminen yılda 5-7 trilyon dolar kaynak gerektiğin­i bildirdi.

TSPB Genel Sekreteri İlkay Arıkan da “Sürdürüleb­ilir kalkınma hedefleri kapsamında güvenli ve refah içinde bir gezegenin oluşturulm­ası için hem ulusal hem de uluslarara­sı platformla­rda sürdürüleb­ilir kalkınma hedefleriy­le ilgili farkındalı­k oluşturmak ve bu hedefleri yerelleşti­rmek amacıyla çalışmalar­a destek olacağız” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye