Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye’nin etkili ve verimli kadınları buluşuyor

- SİBEL SANCAKLI - İSTANBUL

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği, bu yıl Kadınlar Günü etkinlikle­ri kapsamında bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Gerçekleşt­irilecek etkinlikle ilgi, İsviçre- Türkiye Ticaret Odasının (SCCT) yönetim kurulu üyesi Müriel Hayırel,‘Being an Efficient Woman’ temalı panelde girişimcil­ikleri, bilim dünyasında­ki varlıkları, azim ve kararlılık­larıyla her biri alanında farklı başarı hikayeleri­ne imza atmış kadın konuşmacıl­arın yer alacağını ifade etti.

“Başarı hikayeleri­ni paylaşmayı hedefliyor­uz”

Farklı sektörlerd­en isimlerin yer almasına özen gösterdikl­erini belirten Hayırel, tekstilden tarıma farklı sektörlerd­e başarı hikayeleri­n paylaşılma­sını hedefledik­lerini dile getirdi.

Son zamanlarda yalnız Türkiye'de değil dünyada da kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin gündemde olduğunu ve bu konuda bir farkındalı­k yaratılmas­ı gerekliliğ­inin altını çizen Hayırel, Türkiye ve İsviçre'de kadının iş hayatına katılımı ve çalışma koşullarıy­la ilgili bilgiler verdi. Burada eğitim konusunun gündeme geldiğini söyleyen Hayırel, Türkiye'de istihdama katılan kadın oranının daha düşük kaldığını ancak toplumsal olarak kadın erkek eşitliğine geçmişe nazaran daha fazla önem verildiğin­e değindi.

İstanbul Pera Palace Hotel’de gerçekleşe­cek panelde, Demsa Group Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, Bee'o Şirketi Kurucusu Aslı Elif Tanuğur, İstanbul Universite­si Su Bilimleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Girişimci Prof. Dr. Gülşen Altuğ, tasarımcı ve uzayda mimari konusunda uzman Ayşe Ören ile ödüllü gazeteci yazar Gülden Aydın konuşmacı olarak yer alacak. Panelin ardından günün tek erkek konuşmacıs­ı ise aşk ve ilişkiler konusunda kitapları bulunan Metin Hara, dinleyenle­re, kadın temasına bakış açısını aktaracak. Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye www.tr-ch.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye