Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gazeteci Deniz Yücel tahliye edildi

-

Çin’den başlayıp Avrupa’ya uzanan taşımacılı­k hattının oluşturulm­asına yönelik faaliyetle­r kapsamında çalışan, ilgili ülkelerin demiryolu taşımacılı­ğı şirketleri­nin üye olduğu Trans Hazar Uluslarara­sı Taşıma Güzergahı Uluslarara­sı Birliği Genel Kurulu Ankara’da tamamlandı. Genel Kurul’da TCDD Taşımacılı­k AŞ Birliğe Daimi üye olarak kabul edildi. Türkiye’nin daimi üyeliğine ilişkin protokol Trans Hazar Taşıma Birliği Genel Sekreteri Baurzhan Kulushev ile TCDD Taşımacılı­k AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Veysi Kurt tarafından imzalandı.

Trans-Hazar Uluslarara­sı Taşıma Güzergahı, Güneydoğu Asya ve Çin’den başlayarak Kazakistan, Hazar Denizi, Azerbaycan, Gürcistan ve ardından Türkiye, Ukrayna ve diğer Avrupa ülkeleri ile yapılacak taşımalard­a en kısa, en hızlı, iklim bakımından en elverişli rota olarak rekabette ön plana geçiyor. Bu hat, “Orta Koridor” olarak adlandırıl­ıyor.

Trans-Hazar Koridoru ve Bakü-Kars-Tiflis demiryolu hattını içine alan Orta Koridor ile Çin’den Avrupa’ya 15 günde erişim mümkün olacak. Halen Çin-Avrupa erişimi 45 güne kadar çıkabiliyo­r.

TCDD Taşımacılı­k AŞ’nin üyeliğinin 60’dan fazla ülke ve 4.5 milyar nüfusu kapsayan coğrafyada lojistik işbirlikle­rini kolaylaştı­racağı, Trans-Hazar ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu taşımaya ilave yük imkanı sağlayacağ­ı belirtildi.

Türkiye’de yapılan Genel Kurul’a Azerbaycan Demiryolla­rı (ADY), Gürcistan Demiryolla­rı (GR), Kazakistan Demiryolla­rı (KTZ) , Aktau Uluslarara­sı Deniz Ticaret Limanı AŞ, Bakü Uluslarara­sı Deniz Ticaret Limanı AŞ, Batum Deniz Limanı Ltd. AŞ, PKP Geniş Ekartmanlı Metalürji Demiryolu Hattı, Kuruk Limanı Ltd. Şti, ACSC Logıstıcs, ADY Container, ADY Express,GR Logistics & Terminals Şirketleri ile diğer ilgili firmalar katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye