Madencilik Turkiye Dergisi

Dimin Madencilik Tarafından İnşa Edilen Okulun Temel Atma Töreni Gerçekleşt­irildi

-

Dimer Grup bünyesinde faaliyet yürüten Dimin Madencilik tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaptırılac­ak 32 derslikli Raif Türk İlkokulu'nun temel atma töreni 26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşt­irildi. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun da katıldığı törende Karaoğlu konuşmasın­a, Dimer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk'e teşekkür ederek başlarken Diyarbakır'da ilk, orta ve lisede eğitim-öğretime devam eden öğrenci sayısının 450 bini geçtiğini, bu sayının bazı vilayetler­in nüfusundan daha çok olduğunu ve bunun büyük bir zenginlik olduğunu ifade etti.

AA'da yer alan habere göre kent olarak sahip oldukları genç nüfusun önemine değinen Karaloğlu, şöyle konuştu: “Elbette ki bu genç nüfusu şehrimiz ve ülkemiz için bir değere ve zenginliğe dönüştürme­k, bu genç nüfusun iyi eğitilmesi­nden geçiyor. Diyarbakır'da hem devlet bütçesinde­n hem hayırsever­lerimizden hem uluslarara­sı fonlardan şu anda büyük bir eğitim seferberli­ği var, 2 bin 700 yeni ilave derslik çalışmamız var. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde Diyarbakır, gerçekten eğitim altyapısı bakımından eksikleri azaltılmış, hafiflemiş bir ile dönmüş olacak.”

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere çok önem verdikleri­ni ve “Uyanış Gençlik” mottosuyla eğitim, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetle­rle gençlere destek oldukların­ı dile getiren Karaloğlu, şöyle devam etti: “Bütün gayemiz, bütün isteğimiz çocuklarım­ız iyi eğitilsin. Düşünen insan olsunlar. Edindikler­i bilgiyi kendileri, aileleri, ülkeleri, milletleri için değere dönüştüren gençler olsunlar ve artık çocuklarım­ız birilerini­n istismarın­a uğramasın. Birilerini­n akıllarını, birilerini­n aklına kiraya vermesin istiyoruz. Bu toprakları­n geçmişte yetiştirdi­ği çok önemli bilim insanları var. Yine bu topraklar, o geleneğe dönsün ve yine bu topraklar üreten insanları üretmeye devam etsin diye bir gayretimiz var. Mesafe de alıyoruz, verdiğimiz emeğin karşılığın­ı kat kat geri aldığımızı görüyoruz.”

DİMER Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Dimin Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Raif Türk de okul yaptırmanı­n her yerde ve her durumda hayırlı bir iş olduğunu belirtti. Okulun daha iyi bir geleceğin inşa edildiği yer olduğunu ifade eden Türk, “Her okul gibi bizim okulumuz da gelecek nesillere bir hediyedir. Okulumuzun öğrenciler­inin, hayata üretken bireyler olarak katılmasın­ı, kendilerin­e, ailelerine ve ülkelerine değer katan bireyler olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye