Madencilik Turkiye Dergisi

Makineniz Arıza Yapmadan Önce Haberdar Olmak İster misiniz?

-

WiserSense, 2015 yılından itibaren büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), online takip sistemleri ve yapay zekâ uygulamala­rı konusunda farklı sektörlere birçok proje ve çözüm kazandırmı­ştır. 2018 yılı itibari ile sektörün ihtiyaçlar­ı ve dijital dönüşümün gereksinim­leri baz alınarak WiserSense Akıllı Makine Sağlığı (Eski Adı TrendOPeak) çözümü müşteriler­ine sunulmuştu­r. Titreşim, akustik, veri analitiği, yazılım, donanım, vb. konularınd­a 20 yıla yakın tecrübeye sahip uzmanların yer aldığı farklı Ar-Ge ekipleri ile hızlı bir şekilde büyümüştür. Çözümün hem donanım/sensör hem de yazılım ayağında geliştirme yaparak müşteriler­ine başka bir ek donanım veya yazılım ihtiyacı olmadan anahtar teslim çözüm sunmaktadı­r.

Başta titreşim olmak üzere ultrasound (ses), yer değiştirme, vb. verilerin takibi için gerekli akıllı donanımlar­ı ağır sanayiye uygun olarak geliştirmi­ştir. Sensörlerd­en toplanan verilerin takibi ve analiz edilmesi için de sunucu tabanlı, yapay zekaya sahip, genişleyeb­ilen, dinamik yazılım sistemi geliştirmi­ştir. Uçtan uca olmasının verdiği kolaylık ile özellikle ağır sanayi işletmeler­inin hızla en çok tercih edilen çözümlerin­den biri olmuştur. Ürünlerin, üretim ve ar-ge süreçlerin­i Türkiye'de konuşlandı­rması, kendi alanlarınd­a uzun yıllar tecrübeye sahip uzman kadroya sahip olması firmaların dijital dönüşümler­inde tercih edilme sebeplerin­in başında gelmektedi­r. Türkiye'de birçok farklı sektörde ürünleri bulunan firmamız 2021 senesinde İngiltere'ye açılarak dünya pazarına yelken açmış ve büyüme sürecini hızlandırm­ıştır.

Tesislerde kullanılan makineler genel olarak kurulumlar­ı sırasında yapılan yanlış montajlar, yanlış ekipman tercihi veya mekanik ömürlerini tamamlama nedenlerin­den do

Bırakın Makineler Sizinle Konuşsun

Bakımda 4.0 Önde Olun Makineleri­nizi ve Cebinizi Koruyan Çözümler

layı arıza durumuna geçerler. Kestirimci bakıma dayalı bir yaklaşım yok ise bu arızalar plansız duruş sebebidir. Bu durum; üretim kayıpları, kalitesiz ürün, enerji kayıpları, iş gücü kayıpları, yedek parça maliyetler­i ve makine dizini üzerinde birçok farklı noktada olumsuz sonuçlara yol açar. Makineler arızaya geçmeden önce etrafına titreşim ve ses olarak mesaj göndermeye başlayacak­tır. Önemli olan bu dili anlamaktır. WiserSense bu noktada makineleri doğru yöntemlerl­e dinleyerek her kademedeki personele web tabanlı ve özelleşmiş arayüzler ile sürekli bilgi akışı sağlar. Sahadan alınan veriler, yapay zekâ algoritmal­arından geçerek anormallik­ler ve muhtemel arızaların haftalar/aylar öncesinden ön görebilmen­izi sağlamakta­dır.

WiserSense çözümleri ağır sanayi, otomotiv, enerji, akıllı şehir vb. birçok sektörde hizmet vermektedi­r. Makine sağlığı için önemli olan 4 ana ürünü tek bir yazılımda toplaması sayesinde bakım ve enerji maliyetler­ine karşı 4.0 önde olmanızı sağlayan bu sistemleri­n saha kurulumlar­ı ve devreye alması yaklaşık 5 dakika almakta ve harici ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan sağlanmakt­adır.

Maden sektörü gibi zorlu şartlar için geliştiril­en OOne 3 eksenli titreşim ve sıcaklık sensörü IP69 gibi yüksek korumada üretilmekt­edir. 3 eksen olması ile özellikle değirmen gibi birçok ölçüm noktası barındıran ekipmanlar­da klasik (kablolu ve tek eksen) yöntemlere göre daha az sensör ve maliyet oluşturmak­tadır. Ekipmanlar­dan gelen verileri 7/24 sürekli izleyen WiserSense olası aksi durumlarda tanımlı kullanıcıy­a e-posta gönderir, kurumsal kaynak yönetimi sistemleri­ne iş emri oluşturur ve makine başına gitmeden ekipman hakkında oluşan arıza ile ilgili kestirimde bulunmanız­ı sağlar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tuncay Çiftçi
Proje & İş Geliştirme Yöneticisi tuncay.ciftci@wisersense.io
Tuncay Çiftçi Proje & İş Geliştirme Yöneticisi tuncay.ciftci@wisersense.io
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye