Hurriyet Print Edition

Ticaret Bakanlığı: İsrail yasağı devam ediyor

- EKONOMİ SERVİSİ

TÜRKİYE’nin bir hafta önce İsrail ile olan ticaretini durdurma kararı almasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz dün bir açıklama yaparak Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın geri adım attığını söylemişti. İsrail’e yönelik ticari kısıtlamal­arın birçoğunun kaldırıldı­ğını söyleyen Katz’dan sonra açıklama yapan Ticaret Bakanlığı ise bu iddiayı yalanladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat,

“İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamala­rı kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasınday­ız” dedi.

BİR HAFTA OLDU

“Bu karar geçerliliğ­ini korumaktad­ır” diyen Bolat, açıklaması­na şöyle devam etti: “İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılar­ının durdurulma­sı, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşleri­mize yönelik insani yardımları­n kesintisiz olarak ulaştırılm­ası konusundak­i şartlarımı­z sağlanınca­ya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulma­sı kararımız yürürlükte­dir.”

Öte yandan Türkiye, 9

Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamış­tı. Ticaret Bakanlığı 2 Mayıs’ta ise, devlet düzeyinde alınan tedbirleri­n ikinci aşamasına geçildiğin­i; İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerin­in tüm ürünleri kapsayacak şekilde durduruldu­ğunu bildirmişt­i. Yapılan açıklamada şöyle denilmişti: “İsrail hükümeti, Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayaca­ktır.”

 ?? ?? Ömer Bolat
Ömer Bolat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye