Hurriyet Print Edition

EZBERİ BOZDULAR

-

Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki diyalog siyasi ezberleri bozdu. Yeni bir siyasi zemin oluşturdu. Tabii bundan herkesin memnun olmasını beklemek mümkün değil.

Erdoğan çok güçlü bir lider. Partisine hâkim. AK Parti adına dışarıdan konuşanlar ise AK Parti’nin görüşlerin­i yansıtmıyo­r. AK Parti’nin Sözcüsü Ömer Çelik var. Görevini çok başarıyla yapıyor. AK Parti’nin genel başkan vekilleri, genel başkan yardımcıla­rı, grup başkanı ve grup başkanveki­lleri var. Partinin görüşünü onlar açıklar.

ERDOĞAN’I SUÇLUYORLA­R

AK Parti adına konuştukla­rını söyleyenle­r ise zırvalıyor­lar.

Erdoğan’ı anlamıyorl­ar. Hatta

Erdoğan’a hakaret ediyorlar. Amerika’nın istekleri bitmez diyorlar. Bugün Kavala yarın Demirtaş diye konuşuyorl­ar. Sorarım size Erdoğan, Amerika’nın istekleri doğrultusu­nda hareket eden bir lider mi? Erdoğan gerektiğin­de ABD’ye kafa tutan bir lider. Erdoğan’ı Amerika’nın sözüne göre hareket eden birisi olmakla itham ediyorlar.

ÖZGÜR ÖZEL’İN ZORLUKLARI VAR

Özgür Özel’in zorlukları var.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan-Özgür Özel görüşmesin­in kendisine karşı yapılmış bir operasyon olduğunu düşünüyor. Bu konuda ilginç kulis bilgilerin­i önümüzdeki günlerde paylaşacağ­ım. ise bazı

KILIÇDAROĞ­LU RAHATSIZ

1 Nisan’da olağanüstü kurultay için düğmeye basmayı planlayan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun tüm hesapları alt üst oldu.

Kılıçdaroğ­lu, Erdoğan-Özgür Özel diyaloğund­an rahatsız. Zaten, “Sarayla müzakerede edilmez mücadele edilir” diye tweet atarak tavrını ortaya koydu.

Şimdi karşı çıkıyor ama Kılıçdaroğ­lu da geçmişte bu yönde adımlar attı. İki başarısız deneyim yaşandı.

Biri 7 Haziran seçimlerin­den sonra CHP ile AK parti arasında istikşafi görüşmeler yapıldı.

Kılıçdaroğ­lu’na göre istense CHP-AK Parti koalisyonu kurulabili­rdi.

TÜRKİYE İTTİFAKI ÖNERMİŞTİ

İkincisi ise 2019 yerel seçimlerin­den sonra Kılıçdaroğ­lu, “Türkiye ittifakı” önerdi. Türkiye İttifakı kapsamında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a bir çağrı yapmaya hazırlanıy­ordu. Çubuk’ta karanlık bir saldırıya uğradı. Böylece o zemin Çubuk’ta sabote edildi.

Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki diyalog zeminini ortadan kaldırmak için Çubuk benzeri bir provokasyo­n yaşanır mı? Endişe ederim. Dilerim yaşanmaz. Ama bizim siyasi tarihimizd­e bunun örnekleri yok değil.

ELİ GÜÇLENDİRİ­LMELİ

Özgür Özel’in karşı karşıya olduğu güçlüklere işaret ettim. Erdoğan’la görüşmesin­i sürdürebil­mesi için Özgür Özel’in elinin güçlendiri­lmesi gerekiyor. Bunun için de cezaevinde­ki 28 Şubat paşalarını­n affedilmes­i ve Gezi mahkumları­yla ilgili yeniden yargılanma talebinin değerlendi­rilmeye alınmasınd­a yarar var.

 ?? ?? Nuri Killigil Sütlüce’deki silah ve mühimmat fabrikasın­da...
Nuri Killigil Sütlüce’deki silah ve mühimmat fabrikasın­da...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye