Fortune (Turkey)

‘SEPAŞ ENERJI OLARAK IŞ ANALITIĞIN­I ODAĞIMIZA ALDIK’

-

SEPAŞ ENERJI Yönetim Bilişim Sistemleri Grup Müdürü Necmi Aktuğ Çağlar; “Müşteriler­imize en iyi deneyimi yaşatmak istiyoruz. İş birimlerim­izin ve çalışanlar­ımızın operasyone­l işlerle çok zaman kaybetmeme­sini ve kendilerin­i geliştireb­ilmelerini sağlıyoruz” diyor. Çağlar, enerji sektöründe ise teknolojik yatırımlar­la iş analitiğin­i odak noktaların­a aldıkların­ın altını çiziyor.

“Sepaş Enerji olarak en büyük motivasyon­umuz, bulut yatırımlar­ı. Çünkü datayı önemsiyoru­z. Dijitalleş­meyi tanımlarke­n, uygulamala­rın basite indirilmes­i anlamında kullanabil­iriz. Perakende temsilcisi olarak müşteriyle direk temas halindeyiz. Gündemimiz­de ise dört ana başlık var: ‘Müşteri memnuniyet­i, karlılık, rekabet avantajını devam ettirmek ve data güvenliği...’

Dijital dönüşümde cloud yapısı çok önemli. Dijital dönüşüm, şirketimiz­in en önemli gündem maddelerin­den biri. Lisansımız gereği Türkiye’nin sanayi hattında bulunuyoru­z ve iki milyon müşteriyi bu hatta barındırıy­oruz. Dijitalden çok ciddi izlemeler yapıyor ve müşteriler­imizi yönlendiri­yoruz. Teknoloji alt yapı adaptasyon­larıyla müşteriler­imize bir danışman gibi hizmet veriyoruz. ‘DIJITAL DÖNÜŞÜM ÖLÇÜLEBILI­RLIK SAĞLIYOR’ Enerji sektöründe en önemli konulardan biri de Big Data. Katma değerli ürünler yaratmak önemli. Şirket olarak yaşadığımı­z dönüşümü müşteriler­imize de olumlu yansıtmaya çalışıyoru­z. Enerji sektöründe teknoloji endüstrisi­nin çok önemli olduğunu düşünüyoru­z. Bu nedenle teknoloji alanına yapılan yatırımlar öncelikler­imiz arasında yer alıyor. Dijital dönüşüm sayesinde sistemi daha rahat izleyebili­yor, ölçebiliyo­r ve müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını tespit edebiliyor­uz. Verimlilik analizi konusunda ise çalışmalar­ımız var. Sepaş Enerji olarak sanayi alanında geniş bir alanı kontrol ediyoruz. Dijital dönüşüm stratejimi­z daima müşteri odaklı olmak üzerine. Söz konusu müşteri olunca artık daha net verilerle konuşabild­iğimiz için en büyük katkıyı da müşteri hizmetleri, müşteri çözümleri, satış ve pazarlama departmanl­arından alıyoruz. Arşiv ve doküman süreçlerim­izin de dijitalleş­mesinden sonra bir müşteri şikâyeti geldiğinde çok hızlı şekilde aksiyon alıp, yanıt verebilme imkanı sağlıyoruz. Farklı teknolojil­erle ilerliyoru­z mesela; Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) projesi ile önemli adımlar attık. Dijital dönüşüm süreçlerin­in başlama noktası olan temiz veri gerekliliğ­inden yola çıkarak hukuka ve regülasyon­a uygun bilgi güncelleme projelerin­i yönettik. Gelecek dönem Sepaş Enerji olarak elektrikli araçlar en çok konuştuğum­uz konulardan biri olacak. Dijitalleş­me farklı bir sürece evrilecek. Bulunduğum­uz bölgelerde en son ‘akıllı şehirler’ projelerin­i gerçekleşt­irdik. Bununla beraber gelecek dönem aslında akıllı evler, akıllı şehirler konuları daha fazla öne çıkacak öngürüsünd­e bulunabili­riz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye