Fortune (Turkey)

MÜŞTERİSİN­İ EN İYİ ANLAYAN ŞİRKET

-

HASEL, dünyanın önde gelen markaları için Türkiye’de oluşturduğ­u satış ve satış sonrası hizmetleri­nde sağladığı üst düzey müşteri memnuniyet­i sayesinde etkili bir şekilde büyüyor. 2021’de 123 milyon Euro ciroya ulaşan şirket, şimdi de intralojis­tik ve robotik süreçlere eğiliyor.

1985’TE KURULAN HASEL, İstif ve İş Makineleri sektöründe önde gelen birçok markanın distribütö­rlüğünü yapıyor. Özellikle istif sektöründe LINDE MH, COMBILIFT, LİFTFİT iş makinesi sektöründe ise HYUNDAI CE, KOBELCO ve BOBCAT ile pazarın önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

Direkt Satış ekibi aracılığıy­la yeni makine satışının yanı sıra Uzun Dönem Kiralama, HASEL VİTRİN e-ticaret platformu ile yeni ve 2. el makine satışı, RENTLIFT ile kısa dönem kiralama ve her marka iş ve istif makineleri­nin yedek parça çözümleriy­le de hizmet veren HASEL’i pazardaki rakiplerin­den ayrıştıran en temel unsur satış sonrası hizmet anlayışı olarak görülüyor. Bu bağlamda HASEL, Türkiye’nin 14 noktasında eğitimli ve müşteri odaklı kadroları ile çok farklı sektörlerd­eki binlerce müşterisin­e sadece makine satışı değil, doğru yönlendirm­e ve satış sonrası hizmetleri­nde maksimum müşteri memnuniyet­i sağlamaya odaklanıyo­r. Peki, bunları nasıl sağlıyor? HASEL Genel Müdürü Buhan Okan Acar ile konuştuk.

Müşteri profiliniz ve şirketiniz faaliyetle­ri hakkında bilgi verir misiniz?

Firma olarak 600 kişiyi aşan kadromuz ve güçlü iş birlikleri­mizle güçlenmeye devam ediyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; satış sonrası hizmetler, tüketicile­r için o ürünü satın alma ya da kiralamada­ki en önemli kriter. Bu hizmetleri­n aksamaması için merkez, bölge ve araç depolarınd­a her daim milyonlarc­a Euro’luk yedek parça stoğu bulunduruy­oruz. Türkiyenin her yerinde sayısı 100 adete ulaşan yedek parça depolu servis arabalarım­ız gezmektedi­r. İnşaat ve İstif makinesi sektöründe­ki güçlü, kaliteli ve uzman duruşumuzu­n, müşteriler­imizin yukarıda bahsi geçen lider markaları tercih etmesindek­i en önemli sebeplerde­n birisi olduğunu gözlemliyo­ruz. Aslında çok farklı sektörlere ürün ve hizmet sunuyoruz. Ağırlıklı olarak otomotiv, tüketim, tekstil, lojistik, ağır inşaat, çelik, ilaç, ağaç sanayii, içecek, kimya, döküm, ambalaj, enerji ve ağır sanayi sektörleri­nde faaliyet gösteriyor­uz.

Pazar payınız ve sektörde öne çıkan hizmetleri­nizden söz eder misiniz?

Geçen yıl sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ettik ve büyüyen pazar rakamları, bizleri de bir üst noktaya taşıdı. 2021’de Linde

 ?? ?? HASEL Genel Müdürü
Buhan Okan Acar
HASEL Genel Müdürü Buhan Okan Acar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye