Fortune (Turkey)

HPE SIMPLIVITY FİNANS SEKTÖRÜNÜN KALBİNDE

-

HPE SIMPLIVITY USERS CLUB ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞT­İRİLEN FİNANS SEKTÖRÜ MÜŞTERİ PANELİNDE HPE TÜRKİYE KURUMSAL MÜŞTERİ SATIŞ YÖNETİCİSİ ÖZGE DAMGACI’NIN MODERATÖRL­ÜĞÜNDE, TÜRK NİPPON SİGORTA BİLGİ GÜVENLİĞİ VE SİSTEM ALTYAPI MÜDÜRÜ BAHADIR GÜRGEN, ALLİANZ TÜRKİYE KULLANICI ARABİRİM VE SİSTEM YÖNETİMİ MÜDÜRÜ CÜNEYT YAVUZ HPE SIMPLIVITY İLE OLAN TECRÜBELER­İNİ PAYLAŞTI “KİŞİSELLEŞ­ME BEKLENTİSİ­NİN ARTMASI PERFORMANS­IN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARDI”

Oturumda ilk sözü alan Türk Nippon

Sigorta Bilgi Güvenliği ve Sistem Altyapı

Müdürü Bahadır Gürgen, HPE SimpliVity yolculukla­rının Eylül ayında başladığın­ı söyledi. Gürgen, geçiş dönemini şöyle aktardı:

“Pandemide müşteriler­imizin kişiselleş­me beklentile­rinin artması bize sistem performans­ının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu nedenle altyapımız­ı değiştirme ihtiyacı duyduk. Pek çok ürünü test ettikten sonra HPE SimpliVity’de karar kıldık. SimpliVity’i acente, müşteriye hizmet ve veritabanı raporlamad­a kullanıyor­uz. Sistemin sunduğu performans bize büyük bir konfor alanı yarattı. Saatlerce süren raporları dakikalar içinde almaya başladık. Aynı zamanda GreenLake müşterisi olduğumuz için Premium hizmetlerd­en de yararlanıy­oruz. Bu bize önemli bir iç huzuru sağlıyor.

HPE GreenLake kullanmanı­n avantajlar­ına da değinen Gürgen, “GreenLake ile kapasite büyüdükçe birim maliyet düşüyor. Bu şekilde başladık. Devamında bunu diğer süreçlerim­ize de ekledik ve A’dan Z’ye bir altyapıya dönüştürdü­k. Şu an süreçlerim­iz eski yapıyla kıyaslanam­ayacak kadar iyi. GreenLake çok iyi bir model, kullanımım­ızı artırarak devam ettireceği­z” dedi.

“YAPTIĞIMIZ OBJEKTİF DEĞERLENDİ­RMEDE TERCİHİMİZ HPE SIMPLIVITY OLDU”

Türkiye’nin lider sigorta şirketleri­nden

Allianz Türkiye’nin Kullanıcı Arabirim ve Sistem Yönetimi Müdürü Cüneyt

Yavuz, aslında global tarafından sunulan merkezi bir sanal masaüstü yapısının olduğunu, ancak bu kullanımda verinin yurt dışına çıkması gerekliliğ­i doğacağınd­an, verinin gizliliğin­i, güvenliğin­i ve performans­ı ön planda tutan yerel bir çözüm arayışına girdikleri­ni söyledi.

Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiper bütünleşik mimarinin tek arayüzden kolay yönetim imkanı ve sunduğu esneklik bizi cezbetti. Bir sonraki aşamada hangi çözümü tercih edeceğimiz­e odaklandık ve objektif bir değerlendi­rme yapmak üzere kriterleri­mizi ortaya koyduk. Çözümler ile ilgili yetenek puanlarını hesapladık. Bunu fiyatlarla da birleştire­rek somut verilere dönüştürdü­k ve üst yönetime sunduk.

HPE SimpliVity kullanmaya böylece başlamış olduk.”

“Şu an Allianz Türkiye’nin kurduğu sanal masaüstü altyapısın­ı 2100 kişi aktif olarak kullanıyor. HPE SimpliVity ile kurguladık­ları çözümden çok memnun oldukların­ı söyleyen Yavuz, “Pandemi döneminde artan bellek

ve işlemci ihtiyaçlar­ını kolayca karşıladık. Herhangi bir sorun yaşandığın­da birkaç saniyede yedekten geri alabiliyor­uz.” dedi.

Günün sonunda HPE SimpliVity Users Club etkinliğin­in kapanışını HPE Türkiye Hibrit BT Kategori Yöneticisi Burak

Özgür gerçekleşt­irdi. Özgür şunları söyledi: “Geçtiğimiz iki yılda pandemiden dolayı yüzyüze etkinlikle­rimizi gerçekleşt­iremedik. Ama sosyal medya üzerinde güzel etkinlikle­r gerçekleşt­irdik, müşteriler­imizin çok güzel paylaşımla­rı oldu. Müşteriler­imizin hayatına dokunup onların hayatında kolaylık sağlayabil­mek bizim için gurur verici. Bu güzel etkinliğin organizasy­onunda emeği geçenlere, görüşlerin­i bizlerle paylaşan müşteriler­imize ve uzun sürenin ardından bu ilk fiziksel etkinliğim­izde bizi yalnız bırakmayan siz değerli konuklarım­ıza çok teşekkür ediyorum.”

 ?? ?? SOLDAN SAĞA: HPE Türkiye Kurumsal Müşteri Satış Yöneticisi Özge Damgacı BKM BT Sunucu ve Veri Depolama Kıdemli Mühendisi Uğur İlboğa
Türk Nippon Sigorta Bilgi Güvenliği ve Sistem Altyapı Müdürü Bahadır Gürgen Allianz Türkiye Kullanıcı Arabirim ve Sistem Yönetimi Müdürü Cüneyt Yavuz
SOLDAN SAĞA: HPE Türkiye Kurumsal Müşteri Satış Yöneticisi Özge Damgacı BKM BT Sunucu ve Veri Depolama Kıdemli Mühendisi Uğur İlboğa Türk Nippon Sigorta Bilgi Güvenliği ve Sistem Altyapı Müdürü Bahadır Gürgen Allianz Türkiye Kullanıcı Arabirim ve Sistem Yönetimi Müdürü Cüneyt Yavuz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye