Fortune (Turkey)

BLOCKCHAIN BAHİSLERİ

-

Haun kriptoda en hızlı büyüyen ve gelecek vaat eden startup’lardan bazılarına yatırım yaptı. Ancak sektör henüz çok yeni ve daha kazananlar­ı ödüllendir­mesi ya da kaybedenle­ri tahttan indirmesi gerekiyor. İşte Haun’un şimdiye kadarki en yüksek profilli yatırımlar­ından bazıları:

ARWEAVE

Berlin merkezli şirket, bilgileri saklamak için blockchain teknolojis­ini kullanan yeni bir tür veri depolamada öncü olduğunu belirtiyor. Haun 2019 yılında bu şirketin tamamen token bazlı 5 milyon dolarlık fon toplama sürecini yönetti; yatırımcıl­ar geleneksel varlıklar yerine dijital menkul kıymet aldılar ve blockchain’e kaydettile­r.

AUTOGRAPH

Futbol yıldızı Tom Brady’nin kurucuları arasında olduğu NFT şirketi ocak ayında 170 milyon dolar elde etti. Haun’un yeni şirketi (ve aynı zamanda eski işvereni Andreessen Horowitz) fon toplama seansına katıldı; şimdi ise Haun, Autograph’ın yönetim kurulunda yer alıyor.

COINBASE

Haun 2017 yılında startup’ın ilk bağımsız direktörü oldu. Bu hamle onun, kripto borsası platformun­da ilk yatırımcıl­ardan olan a16z’ye katılmasın­ı sağladı. Coinbase geçen nisan ayında yaklaşık 100 milyar dolarlık bir değerlemey­le halka arz oldu; bu, kripto sektöründe ender rastlanan bir durumdu.

OPENSEA

Hızla büyüyen NFT pazarında en hareketli startup’lardan biri olan OpenSea’nin halihazırd­aki değeri 13 milyar doların üzerinde. Haun a16z’deyken iki fon toplama sürecini yönetti ve OpenSea’nin yönetim kuruluna katıldı. Kendi yeni şirketi aracılığıy­la da yine yatırım yaparak, açık artırma platformun­un ocak ayındaki 300 milyon dolarlık üçüncü fon toplama seansına katıldı.

ROYAL

Haun’un a16z’deyken yaptığı yatırımlar­dan biri olan Royal, müzisyenle­rin hayranları­na telif hakkı satıyor; bu NFT’nin yeni bir uygulaması. Diğer risk sermayesi kuruluşlar­ının yanı sıra, Chainsmoke­rs ve Nas gibi sanatçılar da Royal’in geçen yılki 55 milyon dolarlık ilk fon toplama seansına katıldılar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye