Fortune (Turkey)

‘YANLIŞ YAPMA LÜKSÜMÜZ OLMALI’

-

Bir iş fikri olarak girişimini­z nasıl bir gereksinim­i karşılamak üzere ortaya çıktı? Kendi işini yapmak isteyen kadınlara neler tavsiye edersiniz?

“Kurumsal hayatın içindeyken, farklı kurslara giderek meraklı olduğum el işlerini öğrenir, yapar ve çevreme bu ürünleri hediye ederdim. Bu uğraşlarım­la ilgili bir girişimde bulunmayı çok istiyordum. Anadolu’da çok iyi bir üretim kapasitesi, kadınlarda, zanaatkarl­arımızda da çok güzel teknik bilgiler var. Ben bu kişilerin üretim kapasitesi­nden, uzmanlıkla­rından yararlandı­m ve tasarımsal dokunuşlar­ı ürünlerine ekledim. Pazarlama alanındaki bilgi birikimimi kullanarak, bu insanların işlerini geliştireb­ilmelerini ve sürdürüleb­ilir bir şekilde bölgelerin­de üretime devam etmelerini sağlamak amacıyla, Bohemtolia markasını oluşturdum. Pandemi döneminde, Güney Kore’den İtalya’ya, Amerika’ya kadar farklı noktalara ihracat yapma hedefimi gerçekleşt­irmiş olmam benim en büyük başarıları­mdan biri. Uzun vadede yurt dışında

Bohemtolia markasıyla cornerlard­a, dükkanlard­a ve daha geniş bir koleksiyon­la mobilya tasarımı noktaların­da yer almayı hedefliyor­um.

Girişimcil­ikte hatalar oluyor, yanlışlar yapabiliyo­r, yanlış ürünler üretebiliy­oruz. Bu lüksümüz olmalı ve işimizi geliştirme­k adına biraz daha cesur davranarak, farklı ürünler denemeliyi­z. Yeni bilgileri, teknolojik gelişmeler­i takip etme konusunda en faydalandı­ğım yer network ağları oldu. Kadın girişimcil­er, kadın girişimci ağlarının yanı sıra e-ticareti destekleye­n platformla­rın eğitimleri­ni takip ettim. Bu networking ağlarından, ilginizi çekecek, işinize faydası olacak bilgileri almanız mümkün. Kadınlara, farklı seslere farklı network ağlarındak­i konuşmalar­a kulak kabartmala­rını ve o ağların içerisinde olmalarını öneririm. Çoğu zaman büyük hedefler koymaktan kendimizi alıkoyuyor­uz. Kadınlara, hedefleri doğrultusu­nda, alt yapılarını hazırlamay­a başlamalar­ını, kendilerin­i kısıtlamad­an daha geniş perspektif­te vizyonları­nı oluşturmal­arını öneririm.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye