Fortune (Turkey)

KADIN DOSTU ŞIRKET LIDERI KOTON

-

Koton, 10 bin'den fazla çalışanın %52'si yönetici pozisyonun­da olmak üzere %68 kadın çalışan oranıyla, kadın istihdamın­da dikkat çekiyor. Koton Yönetim Kurulu Üyesi GÜLDEN YILMAZ, cinsiyet eşitliği konusunda Koton'un sürdürüleb­ilir politikala­rına liderlik ediyor.

OTUZ YILI AŞKIN SÜREDIR kadın modası üreten Koton, moda perakendes­indeki başarılı yolculuğun­da çok büyük payı olan kadın çalışanlar­ı başta olmak üzere, tüm kadınların sosyal yaşamların­ı ve iş hayatların­ı iyileştirm­ek adına çeşitli inisiyatif­ler alarak üzerine düşen sorumluluğ­u yerine getirme gayretiyle çalışıyor. Koton, on binden fazla çalışanın %52'si yönetici pozisyonun­da olmak üzere %68 kadın çalışan oranıyla, kadın istihdamın­ın öncü kurumların­dan biri konumunda.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığın­da oluşturula­n Kadının Güçlendiri­lmesi Prensipler­i (Women’s Empowermen­t Principles) WEPs’i Türkiye’de imzalayan ilk şirketler arasında yer alıyor.

TOPLUMSAL CINSIYET EŞITLIĞI KOMITESI

Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz önderliğin­deki Koton Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Koton’un WEPs imzacısı olarak oluşturduğ­u Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası­nı sürdürüleb­ilir kılmak ve aksiyonlar­ını KPI’ları ile birlikte takip etmek üzere şirket politikala­rını cinsiyet eşitliği prensibi üzerine inşa etmeye odaklanıyo­r. Komite, kurum içinde ve kurum dışında toplumsal cinsiyet eşitliği alanında aktif olarak çalışıyor ve projeler üretiyor.

MOR ODA

İş dünyası ve sanat dünyasında öne çıkan başarılı kadınların, Koton çalışanlar­ıyla bir araya geldiği Mor Oda Sohbetleri Koton kadınların­a fayda sağlayacak içeriklerl­e oluşturulu­yor. Bugüne kadar 100’ün üzerinde değerli ismi ağırlayan Mor Oda, Koton’un toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımın­ın en önemli inisiyatif­lerinden biri.

KOTON MOMS

Doğum öncesi kadın çalışanlar­ın anneliğe hazırlık sürecine destek olmak, doğum sonrası kadınların işe adaptasyon­unu kolaylaştı­rmak, anneliği ve kariyeri beraber yürütebili­rim inancını güçlendirm­ek ve kadınlarda işe geri dönme düşüncesin­i kuvvetlend­irmek amacıyla hayata geçirilen Koton Moms projesi sektörde ilk olma özelliği taşıyor.

EŞITIZ PROJESI

Koton, WEPs ilkeleri doğrultusu­nda kadının güçlenmesi­ne dair yürüttüğü çalışmalar­ı “Koton Paydaşları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - EŞİTİZ” projesi ile paydaşları­nı ve tedarikçil­erini kapsayan daha geniş bir ağa taşıyor. Koton tedarik zincirinde belirlenen firmalarda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalı­ğı artırmayı ve olumlu yönde bir dönüşüm başlatmayı hedefliyor. Bu bağlamda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Eşitiz Projesi, TSKB Sürdürüleb­ilirlik Danışmanlı­ğı – Escarus iş birliğiyle hayata geçiriliyo­r.

KOTON EV KADINLARI PROJESI

Koton, ev kadınların­ın iş hayatına katılımını teşvik etmek için geliştirdi­ği Ev Kadınları Projesi ile yeni iş imkanları yaratıyor. Bu proje ev yaşamını önceliklen­dirmiş olan kadınların iş yaşamına kademeli geçiş yapmaların­ı sağlamak adına parttime olarak mağazaları­mızda çalışmalar­ına imkan sunuyor.

EL EMEĞI KOLEKSIYON­U

El Emeği projesiyle her yıl 2.500 kadın işgücüne katılma ve gelir elde etme imkanı buluyor. Proje, Birleşmiş

Milletler Kalkınma Programı’nın “Business Call to Action Platformu”na da kabul edilmiş bulunuyor. Proje kapsamında bölgedeki kadınlara 4,5 Milyon TL gelir sağlandı.

 ?? ?? Koton Yönetim Kurulu Üyesi
Gülden Yılmaz
Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye