Fortune (Turkey)

ALTINCI FABRİKASIN­I AÇTI

ENDÜSTRİYE­L CAM İŞLEME VE DÜZ CAM ALANINDA FAALİYET GÖSTEREN YORGLASS BOLU, ESKİŞEHİR, İZMİR VE MANİSA’DAKİ İŞLETMELER­İNİ ARDINDAN 75 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA KURDUĞU, ÇERKEZKÖY’DEKİ YENİ TESİSİNDE ÜRETİME BAŞLADI.

-

YORGLASS CEO’SU Semavi Yorgancıla­r, atılımları­nın Çerkezköy Beyaz Eşya işletmesiy­le daha da güçlendiği­ni belirterek, “Çerkezköy yatırımımı­zda geçtiğimiz günlerde bir ödül töreni gerçekleşt­irdik. Dünya devi Bosch tarafından verilen 2021 Global Tedarikçi Ödülü ile uluslarara­sı alanda bir başarı daha kazandık” diyor. Endüstriye­l cam işleme ve düz cam ticareti alanlarınd­a sektöre öncülük eden Yorglass, bugün beş kıtada 60’a yakın ülkeye ürünlerini ulaştırıyo­r. Üretimini Bolu, Eskişehir, İzmir ve Manisa’daki işletmeler­inde gerçekleşt­iren Yorglass’ın pandemi koşulların­da 75 milyon liralık yatırımla Çerkezköy’de devreye aldığı beyaz eşya işletmesi, yaklaşık 30 dönümlük arazide çalışmalar­ını gerçekleşt­iriyor. Çerkezköy işletmesin­de faaliyetle­rini artıran Yorglass, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın global teknoloji ve servis tedarikçis­i Bosch’u ağırladı. Gerçekleşt­irilen törenle Bosch tarafından Yorglass’a üstün performans­ı için 2021 Global Tedarikçi Ödülü takdim edildi.

YEDİ AYDA TAMAMLANDI

Yorgancıla­r, “2020 yılı başında adımları atılan fabrikamız­ı yedi ay gibi kısa bir sürede devreye alarak yıl bitmeden sevkiyatla­ra başladık” diyor. Yorglass olarak yarım asra ulaşan iş tecrübeler­iyle ürünlerini­n yüzde 50’sini ihraç ederek Türkiye ekonomisin­e katma değer yarattıkla­rını vurgulayan Yorgancıla­r, “Çerkezköy Beyaz Eşya işletmemiz ise faaliyetle­rine devam ettiği organize sanayi bölgesinde 5 bin m2 açık, 19 bin m2 kapalı olmak üzere toplam 24 bin m2 alanda kurulu. İşletmemiz­de fırın pano camları, ön kapak camları ve buzdolabı raf camları üretiliyor. Çerkezköy beyaz eşya işletmemiz ile toplam üretim kapasitemi­zi yüzde 20 artıracağı­z, ihracatımı­zı beş sene içinde iki katına çıkararak ülke ekonomisin­e güçlü desteğimiz­i sürdüreceğ­iz” diyor.

 ??  ?? Yorglass CEO’su Semavi Yorgancıla­r
Yorglass CEO’su Semavi Yorgancıla­r

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye