Fortune (Turkey)

BANKACILIK­TA YENI DÖNEM

- ERSAN TAYLAN ÇIPLAK

Bankacılık­ta paradigma değişiyor. Uzaktan müşteri edinimi en önemli dönüm noktası olarak hayatımıza neler getirecek?

BANKACILIK­TA PARADIGMA DEĞIŞIYOR. UZAKTAN MÜŞTERI EDINIMI EN ÖNEMLI DÖNÜM NOKTASI OLARAK HAYATIMIZA GIRIYOR. YENI IŞ YAPIŞ ŞEKILLERI ORTAYA ÇIKIYOR. SÜREÇLER HIZLANIYOR.

AYNI ZAMANDA MÜŞTERININ BANKAYI DOĞRUDAN DIJITAL BIR VARLIK OLARAK TANIMASI SAĞLANIYOR.

ANKACILIĞI­N DIJITALLEŞ­MESINDE

Bbir dönüm noktası olarak görülen uzaktan müşteri edinimi ile sektör büyük bir dönüşümün eşiğinde. Bu yeni uygulama ve teknolojil­erle bankacılık ve finans sektörünün şeffaflaşm­ası, rekabet ortamının güçlendiri­lmesi, müşteriler­e sunulan ürün ve hizmetleri­n yaygınlaşt­ırılması ve derinleşti­rilmesi bankacılık sektörü için olumlu gelişmeler olarak görülüyor.

1 Mayıs 2020’de yürürlüğe giren uzaktan müşteri edinimi ile hem müşteriyi hem bankayı zorlayan prosedürel işlemler artık geride kaldı. Müşteriler akıllı telefonlar­ı üzerinden banka çalışanıyl­a yapacağı kısa bir görüşme ile kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde banka müşterisi olabiliyor. Hesap açabiliyor, kredi kartı başvurusu yapabiliyo­r ve finansman ihtiyaçlar­ını anında karşılayab­iliyor. Yeni dönemde tüm ürün ve hizmetleri­n dijitalden beklenmesi rekabeti bu alana yoğunlaştı­rıyor. Bankalar dijital kanallara yapacağı yatırım ve buraya özel hizmetler, avantajlar sunması kaçınılmaz bir gerçek. Bugün bankacılık dışında birçok hizmeti zaman ve mekândan bağımsız alanlar, elbette bankacılığ­ı da bu şekilde görmek istiyor. Bu da rekabeti dijital bankacılık üzerinde yoğunlaştı­rıyor. Peki, bu süreçte hangi banka neler yapıyor? İşte ayrıntılar…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye